Home>Energi>Gravatnet økte med to meter
Et bilde som inneholder utendørs, fjell, natur, vann Automatisk generert beskrivelse
Energi Nyhet

Gravatnet økte med to meter

I løpet av de to siste ukene er tilsiget til Gravatnet økt med to meter. Nå er det 11 meter under høyeste regulerte vannstand, sier produksjonssjef Einar Thygesen i Sira-Kvina Kraftselskap til Sirdalmedia.

De siste dagene er det kommet mye nedbør i Sirdal og omkringliggende områder. Alf Skreå på Skreå målte 56 mm lørdag og søndag. På Sinnes målestasjon kom det 28 mm på søndag.

Denne helgen kom det mer nedbør i Kvina-vassdraget enn Sira-vassdraget. Totalt mellom 40-50 mm på Kvina-siden.

  • Det har vært et godt tilsig de siste dagene. Det betyr at vi kan lagre vannet, fordi vi da produserer mindre strøm. I Rosskreppfjorden og Svartevassmagasinet viser det lite igjen, men kommer det flere dager med sånt regn, vil det nok vise igjen også der, sier Thygesen.

Natt til lørdag var det negativ prising på strømmen. Det betyr at Norge importerte strøm fra Europa, hvor dette er mer vanlig. Kullkraftverk og vindkraft kjøres for fullt og med svakere etterspørsel, blir det overskudd og import til Norge. I realiteten gratis strøm noen timer.

Foto: Det fosset godt nedover fjellsidene denne helgen. Her er det motiv fra Hunnevatnet ved fylkesvei 450.

Et bilde som inneholder utendørs, fjell, himmel, natur

Automatisk generert beskrivelse

Gravatnet har økt med to meter til 11 meter under høyeste regulerte vannstand (HRV).

Annonse