Home>Kommunen>Kommunestyresalen fornyes
Et bilde som inneholder bygning, gulv, innendørs, vindu Automatisk generert beskrivelse
Kommunen Nyhet

Kommunestyresalen fornyes

Sirdal kommune moderniserer og bygger om formannskap- og kommunestyresalen, samt ordførerens kontor i rådhuset. Etter planen skal det tas i bruk i uke 45, hvis møblene er kommet på plass. Da vil de rekke neste kommunestyremøte 11. november til innvielse av lokalene.

Foreløpig har det vært forsinkelser i oppgradering av lokalene. Vinduene som var forsinket er nå kommet på plass. Det åpner opp alle lokalene med store, nye vinduer, spesielt i kommunestyresalen.

Foto: De store vinduene i sørenden av kommunestyresalen er kommet på plass.

Et bilde som inneholder innendørs, gulv, vindu, rom

Automatisk generert beskrivelse

Tegning av kommunestyresalen når den blir ferdig.

Fornyelsen har en prislapp på 2,2 millioner kroner. Lokalene var veldig slitt, så det var nødvendig med en renovering og oppgradering.

Rådmannen har engasjert interiørarkitekt Daniella Filipp. Hun har kommet med forslag for oppgradering av ordførerkontoret, formannskapssalen og kommunestyresalen (som også brukes ved vigsling), inkludert tilknyttede garderober, gang og wc. Gangen skal tilpasses bedre som pausesone med kaffestasjon, sittegruppe og lettgarderobe.

Annonse

I kommunestyresalen legges det opp til et universelt utformet podiet i sørenden av salen. Dette vil gi møteledelsen bedre overblikk over salen. Det skal legges laminat på gulvet. Videre er nye møbler og talestol bestilt. Rommet åpnes med nye store vinduer, slik at utsikten kan nytes mot Sirdalsvannet. Veggene skal males på nytt og i bakkant har Filipp foreslått å ha bilder av lokal natur, for eksempel Urdalsknuten.

Skisse over kommunestyresalen med pausesone utenfor.

Et bilde som inneholder tekst, gulv, innendørs, møbler

Automatisk generert beskrivelse

Skisse over ordførerens kontor.