Home>Front>Mangler penger til vinduer
Et bilde som inneholder himmel, fjell, utendørs, spor Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Mangler penger til vinduer

I løpet av midten av november vil vi ha Fjellkirken tett før vinteren. Vi mangler omkring en million kroner i gaver, før vi kan sette i gang bestilling av vinduer og dører til fullførelse av kirkebygget, sier Harald Kyllingstad fra Sviland i Sandnes, som er primus motor for dette prosjektet.

Ålgård Baptistmenighet utvider nå Liland Ungdomssenter med en ny fjellkirke. Kirkesalen er på 300 kvadratmeter og skal romme 150 sitteplasser. I underetasjen kommer det en aktivitetssal på 300 kvadratmeter.

16 millioner kroner er totalbudsjettet for den nye kirken. Nå mangler de noen millioner kroner før prosjektet er fullfinansiert. Vinduer haster mest i framdriften.

Foto: Fjellkirken ruver godt i terrenget.

Et bilde som inneholder utendørs, person, snø

Automatisk generert beskrivelse

Harald Kyllingstad mangler penger til innkjøp av vinduer og dører.

Limtrebuene eller kirketaket kom på plass i september, etter at to vogntog fra Latvia leverte dem 16. august. Disse buene kunne ikke produseres i Norge, derfor var det nødvendig med produksjon i Latvia.

Annonse

Et bilde som inneholder stol, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Vinduer i taket vil gi godt lys i kirkesalen.

På toppen av kirketaket skal det komme vinduer, slik at det kommer lys ned i kirkesalen. I tillegg vil det være vinduer i begge ender av kirkebygget.

Ålgård-menigheten etablerte seg i Lilandsdalen på 1960-tallet. Da leide de det gamle skolehuset, sammen med noen andre hus. I 1969 startet de med grunnarbeidene til ungdomssenteret, som ble innviet i 1971. Da var det et stort brakkeanlegg på Tokke som ble revet, fraktet og satt opp igjen av menigheten.

Menigheten hadde først tomt hos Karen og Jørgen Tjørnmo, men siden denne var regulert som landbruksjord, ble det makebytte med Einar og Ommund Liland. Der fikk de fire mål til utvikling.

Brakkeriggen bestod av spisesal, peisestue og kjøkken, i tillegg til to soveromsfløyer, med plass til 100 overnattingsgjester.

Tegning av fjellkirken slik den skal bli når den er ferdig.

Utgangspunktet for etableringen var å bruke stedet til påskeleir, i første omgang. Siden ble det utvidet med leirer om sommeren, høstferien, nyttårshelgen og vinterferien, samt menighetsweekender for familier. I tillegg leies lokalene ut til konfirmasjon og brylluper, samt at Tonstad Idrettslag har benyttet lokalene til overnatting ved store arrangementer.

Bygningsmassen er på 1.000 kvadratmeter. Oppussing har foregått i flere etapper og i 2006 ble kjøkkenet totalrenovert. Nytt sanitæranlegg, med dusjer, ble etablert i 2008. Samtidig ble det boret etter vann, og avløp ble etablert med UV-filter og spredegrøfter. De fem første årene var det heller ikke strøm til anlegget. En dyr affære, men nødvendig.

Kyllingstad forteller at det i et normalår pleier å være 3.000 gjestedøgn.

Et bilde som inneholder utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Dugnad på taktekking.