Home>Nyhet>Mot rekordår i trafikken
Et bilde som inneholder bilvei, utendørs, himmel, fjell Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Samferdsel

Mot rekordår i trafikken

Trafikktellingene på fylkesvei 450 ved Øvstabøbommen går mot et rekordår. Etter ni måneder har det passert 413.922 biler. For å slå gamle rekorder, er det bare 21.060 passeringer som må til. Ser vi på fjorårets tall, er det ventet omkring 90.000 biler i siste kvartal.

September ble en sterk måned med 44.473 passeringer. Ikke rekord, for i 2016 var det 910 flere passeringer.

Sirdalsdagene (3. – 5. september) var det stor trafikk med hele 8.002 passeringer denne helgen. Den helgen var det også stor sauetrafikk med de mange tusen sauer og lam som skulle fraktes hjem fra fjellbeite.

Alle helgene i september hadde meget stor trafikk med over 5.000 passeringer. Bare 11 av månedens 30 dager hadde passeringer mindre enn 1.000 passeringer. Onsdag 29. september var det 716 biler som passerte bommen.

Trafikken på fylkesvei 450 har vært kronglete med en del venting i perioder på grunn av veiarbeidene på Hunnedalsveien og i GP-krysset, sammen med rassikringen ved Ortevatnet. Fra 1. november blir det roligere i trafikken for da stenges Suleskardveien for vinteren.

Foto: Ved Ortevatnet er det fremdeles veiarbeid og venting i perioder.

Annonse

Et bilde som inneholder bord

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder tekst, kryssord

Automatisk generert beskrivelse