Home>Front>Nominert til «Årets trener»
Et bilde som inneholder person Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

Nominert til «Årets trener»

Roger Grubben er nominert til «Årets trener» til Idrettsgalla Sør, som arrangeres i Arendal neste lørdag, 6. november. Per Magne Sinnes er i tillegg nominert som ildsjel. Her teller stemmegivningen. Det betyr at Sirdal Skilag får med to kandidater til årets idrettsgalla.

Leder Arne Tjørhom i Sirdal Skilag, er svært godt fornøyd med at to medlemmer i Skilaget er kandidater til årets idrettsgalla.

Gjermund Nesland, administrativ leder/prosjektleder, for Olympiatoppen Sør, forteller til Sirdalmedia at det er den sentrale trenerrollen Roger Grubben har hatt for skiskytter Marte Olsbu Røiseland gjennom hennes 15-årige karriere, som er bakgrunnen for nomineringen.

Siden koronapandemien har stoppet dette arrangementet i to år, gjelder årets idrettsgalla for perioden 9. september 2019 til 15. september 2021.

Nesland sier at det gjelder Martes store sesong i 2020 med sju medaljer under verdensmesterskapet i Anteselva. 5 gullmedaljer og to bronsemedaljer. Det betyr medalje i hver øvelse. I tillegg ble det to stafettgull under årets mesterskap i Poklioka. I tillegg vant hun tre verdenscuprenn og ble nummer to i verdenscupen.

I 2020 utnevnte den franske sportavisen L `Equipe Marte til verdens beste kvinnelige sportsutøver. Det er første gang en norsk idrettsutøver og skiskytter har fått denne utmerkelsen.

Annonse

Grubben er nominert til «Årets trener» sammen med Ole Gustav Gjekstad, som trener Vipers håndballag, og Jetmund Berntsen, fra IL Dristug.

Det er fagjuryen som avgjør hvem som blir vinneren av de tre finalenominerte.

Roger Grubben har fulgt Marte siden hun var elev ved Sirdal Videregående skole på Tonstad. I løpet av de 15 siste årene av sin karriere, har Roger vært personlig trener og coach. Siste oppdrag var en samling i Ramsau i begynnelsen av oktober.

Foto: Roger Grubben er nominert til «Årets Trener».

Et bilde som inneholder person, utendørs, mann

Automatisk generert beskrivelse

Roger Grubben følger Marte Olsbu Røiseland på nært hold.

Idrettsgalla Sør bygger på samme konsept som den nasjonale idrettsgallaen, og skal bidra til å skape begeistring og engasjement for idrett, frivillighet og samhandling i Agder. Eventet vil avholdes annethvert år i Kristiansand og Arendal, og i år holdes idrettsgallaen lørdag 6. november i Sør Amfi Arendal.

Tidlig på høsten er det åpent for å nominere kandidater til de ulike kategoriene av priser som skal deles ut på idrettsgallaen. Her kan man nominere både idrettsutøvere og trenere i Norges- og verdenstoppen, i tillegg til idrettslag i ulike kategorier. Det kåres også to ildsjeler; én vest og én aust i Agder, i tillegg til Årets Bedriftsidrettspris og Hedersprisen som holdes hemmelig frem til gallakvelden.