Home>Front>Overraskende åpning av Slottet
Front Næringsliv Nyhet

Overraskende åpning av Slottet

Kjellfrid og Tønnes Helle fra Kvæven fikk æren av å åpne den nye restauranten «Slottet» på Hoppmannsknuten på Sinnes fredag kveld. De brukte en gammeldags sag, Tigersvans, mens Torfinn Nesset og kona Bente Fidje brukte en moderne sag. En original vri for åpningen av den røffe og tøffe restauranten.

Torfinn Nesset ønsket velkommen til de 100 gjestene og innrømmet at det var en stor dag for han og familien og også for Sirdal kommune. Dette har vært en drøm for Torfinn i 50 år og han hadde mange gode minner sammen med faren, Tom, da de gikk tur til Slottet.

Samtalen mellom far og sønn dreide seg om at det kunne vært kjekt med et bygg her på Slottet. Faren håpet å få gjort dette før sin bortgang, men det nådde faren ikke. Torfinn klarte imidlertid å gjennomføre drømmen. Og her har han ikke spart på kvaliteten.

Foto: Bente Fidje og Torfinn Nesset.

Ordfører Jonny Liland og fylkesordfører Arne Thommesen.

Ordfører Jonny Liland takket Torfinn og Bente for at de hadde satset på denne attraksjonen og med den kvaliteten. – Dere gjør Sirdal stolte i dag, avsluttet Liland.

Annonse

Fylkesordfører Arne Thommesen snakket også om attraksjoner som dette. Det er positivt, mente Thommesen. Han satte stor pris på gründere som satset slik Torfinn hadde gjort.

  • Alle sirdøler er stolte av dette bygget. Jeg tror det vil gi tilskudd til folketallet, sa fylkesordføreren.

Røff stil og lokalhistorie

Et bilde som inneholder tekst, gress, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

For et bygg. For en kvalitet. Der finnes ikke maken. Det oser av kvalitet av hele bygget, innendørs som utendørs. Lokalhistorien fra Sirdal finner du på veggene i form av bilder og veggtepper vevd som åkler. På utendørsrestauranten er far til Torfinn skåret ut i tre. Fantastisk.

Foto: På bilde ser du Ola Sigurd Skreå med langorven.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, kjøkken, område

Automatisk generert beskrivelse

Mange veggtepper er hengt opp på veggene.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, dag

Automatisk generert beskrivelse

Denne figuren er faren til Torfinn, som hette Tom.

Inntrykkene er mange og gode. Fra inngangspartiet med laftekasse til det mest moderne kjøkkenet med det beste utstyret som finnes på markedet.

Norske råvarer, helst lokale bærekraftige råvarer, skal serveres i «ståvene». «Eteståvå» skal ha 100 seter, hvor et stort rundt bord skal ha gassflammer i midten. I tillegg vil det også være et langbord for 16 personer. I «Skjenkeståvå» kommer bar og peis med plass til 50 gjester. En spennende drikkemeny.

Når gjestene har besøkt denne spesielle restauranten, skal de huske atmosfæren. Det ekstreme bygget i den røffe stilen. Maten fra det åpne kjøkkenet. Og ikke minst utsikten. Dette må være den beste tomten for et slikt bygg.

Et bilde som inneholder innendørs, tre, spise, veranda

Automatisk generert beskrivelse

Møblene til uterestauranten er kommet på plass sammen med glassrekkverket.

Utendørs er nå glassrekkverket kommet på plass. Kraftig tre er rammen rundt rekkverket, men det skjemmer ikke den fantastiske utsikten.

Ved inngangspartiet er det kommet et bed med tre og planter for å dekke betongen. Takrennene er i kopper og viser godt igjen.

I kjelleren kommer «Bjødnahålå» med en lukket spiseplass for 16 gjester. Her er det også peis som gjør at det blir et trivelig og trygt «etelokale». I taket er det canadisk panel som er over 200 år gammelt.

Et bilde som inneholder innendørs, tre, baderom, gardin

Automatisk generert beskrivelse

I kjelleren finner du «Bjødnahålå», et spisested for 16 personer.

De 230 kvadratmeter i kjelleren består av en rekke spesialrom, som kjøl- og fryserom. Også lokaler for de ansatte.

Hovedetasjen er på 450 kvadratmeter. Utenfor mot sør, i en god solkrok, kommer det en utsøkt uterestaurant med 80 sitteplasser.

I inngangspartiet er det bygget en laftekasse, som er oppført av den lokale tømmermannen, Øyvind Moen.

Bygget bæres av limtredragere. Søylene er i kjerneved. De kommer fra Skjåk.

30 millioner kroner er budsjettet for dette prosjektet. Landemerket på Hoppmannsknuten glir godt inn i terrenget. Bygget er åpnet og nå kommer hverdagen, hvor det skal serveres lokalmat på dag- og kveldstid. Innbyggere, hyttebeboere og andre besøkende gleder seg til de kan nyte god mat og drikke, med den aller beste utsikten. Torfinn sier ved inngangen; «Me byr på det finaste frå fjellheimen»

Et bilde som inneholder tekst, dør

Automatisk generert beskrivelse