Home>Nyhet>Pinnesteik av Kvævenlam
Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Pinnesteik av Kvævenlam

Wenche og Tore Kvæven satser dette året på salg av pinnesteik. Bærekraftig, kortreist lokalmat skal hjem igjen til Kvæven Gård i Øvre Sirdal. Der skal de selge pinnesteik fra lår, bog, side og rygg. Det tradisjonelle pinnekjøttet blir nå utvidet.

Wenche og Tore jobber i nært samarbeid med firmaet Nyyyt. De sørger for foredlingen med salting og tørking av kjøttet, før det kan legges ut for salg. Under hyttemesså ble ideen lansert og mange bestilte lokalt lam.

Lammet skal leveres i pakker a 1,5 kilo. På omslaget får du råd om tilberedingen.

Norsk spælsau er rasen på Kvæven gård. Spælsauens ull kommer i mange fargevarianter; alt fra hvitt til grått, spraglete og viltfarget til brunt og svart. En liten og hardføre sauerase som har tusener av års historie her i landet. Spælsauen er ekspert når det gjelder å utnytte et brett spekter av beiteplantene i fjellet. Kjøttet er magert og smakfullt og med en aning av marmorert fett.

Wenche og Tore har 25 lam til bearbeiding og de håper markedet vil ta imot pinnesteik, en ny og utvidet bruk av lammet. Ikke bare pinnekjøtt som har vært tradisjonen.

Foto: Tore og Wenche Kvæven satser på kortreist mat, med pinnesteik denne høsten.

Annonse