Home>Friluft>Snøvær og brøyting
Friluft Samferdsel

Snøvær og brøyting

Brøytebilene er ute og kjører i morges i Øvre Sirdal. Der har kommet såpass mye snø i natt at det er nødvendig med brøyting på fylkesvei 450 gjennom Hunnedalen og de andre fylkesveiene. Mest snø er det kommet på Lyseveien. Der må en bruke spissplog for å få unna snøen. Mindre snømengder på Suleskardveien.

  • Vi brøyter alle fylkesveiene i Øvre Sirdal. Siden vinden kommer fra vest er det mest snø på Lyseveien, sier byggeleder Per Magne Hindersland i Agder Fylkeskommune.

Dette er ikke den første snøen som kommer. Fjelltopper som Hilleknuten har hatt flere snøbyger de siste ukene. Tore Kvæven sier at det må komme snø sju ganger, før den legger seg. Det er et gammelt ordtak.

Sirdølene tar det med ro. De ser bare på dette som et forbigående snøvær. Det er meldt mildere vær i løpet av helgen og regnvær i neste uke. Men den første snøen skaper alltid litt ekstra bryderi.

Yr har varslet med gul trekant, snøvær og snøfokk med vind fra vest. Fra lunsjtider skal det bli plussgrader ifølge værstasjonen på Sinnes.

Foto: I morges var det snø på Sinnes.

Ådneram Fjellgrend hadde i løpet av natten fått en del nysnø.

Annonse