Home>Front>Spesialistene boltrer seg
Et bilde som inneholder innendørs, person, oransje Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Spesialistene boltrer seg

Nå er det tid for at spesialistene i interiør og lysdesign kan boltre seg i den kommende restauranten Slottet på Hoppmannsknuten i Hønedalen. Det monteres og skrus over alt i bygningen. Nå er det finishen som skal på plass før åpningen neste lørdag 9. oktober.

Torsdag må alt være klart for da skal det være middag og fest for håndverkere som har deltatt i byggeprosessen. Fredag 8. oktober er det offisiell åpning av restauranten med innbudte gjester.

Esker og varer er det også over alt. Ute som inne. Kopper, glass og bestikk sammen med alt annet kjøkkenutstyr er foreløpig innpakket. Nå skal det pakkes ut og klargjøres for bruk.

I tillegg er varene til selve restaurantdriften begynt å komme på plass. Restaurantsjef June Hansen har noen hektiske dager med å få kontroll over alle leveransene som ankommer.

Foto: Arne Grønsdal i CP-Norway monterer «lysekrone» i restauranten.

Et bilde som inneholder innendørs, person, mann, tak

Automatisk generert beskrivelse

Gunnar Knutsen hos Bico skal ha klart kjøkkenet til mandag.

Annonse

  • Dette er et raust og imponerende bygg. Her er det ikke spart på noe når det gjelder kvalitet, bygningsmessig som interiørmessig, sier Gunnar Knutsen, prosjektleder hos Bico, interiørselskap fra Kristiansand.

Bico har bygget og monterer all møblering til restauranten, baren og deler av kjøkkenet. Eik er mye brukt i møblene, men spesiallampen over et langbord kommer i kirsebærtre. Et rundt bord inneholder peis i midten, og TV-skjermen er skjult bak «låvedøren».

Et bilde som inneholder innendørs, tre

Automatisk generert beskrivelse

Dette spesialbygde lyset i kirsebærtre henger over et langbord i restauranten.

Knutsen sier at dette er et stort oppdrag for Bico. Mandag skal kjøkkenet være klart for bruk med belysning og all innredning.

Arne Grønsdal fra CP-Norway, monterer belysningen, høyt og lavt, med bare Led-lys. Dette er et spesialfirma som hovedsakelig jobber med belysning til restauranter og hoteller. De har mottatt mange priser for sitt arbeid og er svært anerkjent innen bransjen.

Et bilde som inneholder person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Geir Holte hos Bico ved låvedøren som dekker TV-skjermen i restauranten.

Et bilde som inneholder utendørs, bakke, tre, vei

Automatisk generert beskrivelse

Utendørs er det full aktivitet med å legge stein opp til restaurantbygningen.

Et bilde som inneholder gulv, møbler, søppel, rotete

Automatisk generert beskrivelse

Mye varer ankommer Slottet før åpningen.