Home>Nyhet>23 nedbørsdøgn i oktober
Et bilde som inneholder uskarpt Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

23 nedbørsdøgn i oktober

I oktober ble det 23 døgn med nedbør på Sinnes. Totalt ble det målt 231,6 mm, mot normalt 186,3 mm. Den våteste dagen var 27. oktober med 24,9 mm. Alf Skreå på Skreå noterte hele 384,6 mm i oktober mot 331 mm i fjor for samme måned.

Oktober har vært en forholdsvis mild måned med et gjennomsnitt på 6,4 plussgrader, mot normalt 4,4 grader denne måneden. Varmest var det 3. oktober med 12,2 grader, mens 18. oktober var kaldest med 3,8 minusgrader.

Kraftigste vindkast var det 30. oktober med 15,1 m/s. Kraftigste vind var samme dagen med 7,3 m/s.

Veivesenet har vært tidlig ute med brøytestikker dette året. Dette har dessverre medført en del hærverk, hvor ungdommer trekker dem opp og kaster dem etterpå. Foreldre bør være oppmerksomme på dette og se etter at barn ikke fjerner brøytestikkene.

Fredag 22. oktober kom den første snøen for vintersesongen. Da måtte brøytebilene ut for å brøyte fylkesveiene i øvre Sirdal. Mest snø kom det på Lyseveien.

Disse målingene kommer fra målestasjonen på Haugen på Sinnes.

Annonse