Home>Nyhet>Årets trener til Sirdal
Et bilde som inneholder person, innendørs, poserer, stående Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sport

Årets trener til Sirdal

Arendal: Årets trener ble i år delt mellom alle tre nominerte. Prestasjonene nasjonalt og internasjonalt var så gode resultater at alle tre fikk prisen. Roger Grubben fikk prisen for sin trenerinnsats sammen med Marte Olsbu Røiseland. Håndballtrener Ole Gustav Gjekstad og volleyballtrener Jermund Berntsen fikk hver sin pris sammen med Grubben.

Roger Grubben (52) har vært lærer ved Sirdal Videregående skole siden 1994. Han kommer fra Hattfjelldal. Roger har utdannelse som faglærer i idrett, samt grunnfag i psykologi. Han er gift med Linda Tjørhom, nå Grubben, de har tre barn og er bosatt på Sinnes.

Roger er et meget viktig trekkplaster for skolen, når nye elever skal velge skole og utdannelse. Han har ansvaret for årsplanen ved skolen hvor det er fem lærere/instruktører som har ansvar for skiskytterne og langrennselevene.

Det siste året har skolen markedsført seg som «Førstevalg Sirdal». Det har gitt god respons og dette skoleåret er det et bra kull, der 15 av de 23 nye elevene er skiskyttere.

Roger Grubben var nominert for sin sentrale trener-rolle for skiskytter Marte Olsbu Røiseland. Hun kom til skolen i 2006 og var elev i tre år. Hun ble boende i kommunen ytterligere fire år. De har holdt sammen siden hun var elev ved «Skigymnaset» på Tonstad. Grubben har trent og coachet Marte i 15 år av hennes karriere. Det var bakgrunnen, ifølge Gjermund Nesland, administrativ leder/prosjektleder, for Olympiatoppen Sør. Siste oppdrag for Roger var en samling i Ramsau i begynnelsen av oktober.

Foto: Kona Linda var den første til å gratulere Roger med utnevnelsen.

Annonse

Et bilde som inneholder person, dress, stående, gruppe

Automatisk generert beskrivelse

Alle tre nominerte fikk dele prisen som årets trener, håndballtrener Ole Gustav Gjekstad, Roger Grubben og volleyballtrener Jetmund Berntsen.

Årets Idrettsgalla gjelder for perioden 9. september 2019 til 15. september 2021. Da er det prestasjoner i dette tidsrommet som er gjeldende for årets utmerkelser.

Da kommer Martes store sesong i 2020, med sju medaljer under verdensmesterskapet i Anteselva, 5 gullmedaljer og to bronsemedaljer. Det betyr medalje i hver øvelse. I tillegg ble det to stafettgull under årets mesterskap i Poklioka. I tillegg vant hun tre verdenscuprenn og ble nummer to i verdenscupen.

I 2020 utnevnte den franske sportavisen L `Equipe Marte til verdens beste kvinnelige sportsutøver. Det er første gang en norsk idrettsutøver og skiskytter har fått denne utmerkelsen.

Grubben var nominert til «Årets trener» sammen med Ole Gustav Gjekstad, som trener Vipers håndballag, og Jetmund Berntsen, fra IL Dristug.

Et bilde som inneholder person, kvinne

Automatisk generert beskrivelse

Marte Olsbu Røiseland ble kåret til årets kvinnelige utøver.