Home>Nyhet>MOT-pris til Sonja
Et bilde som inneholder tekst, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sport

MOT-pris til Sonja

Skiskytter Sonja KJørmo Såkvitne (16) fra Tonstad fikk lørdag tildelt MOT-prisen under skiskytteråpningen på Sjusjøen på Lillehammer. Ett år forsinket prisutdeling på grunn av koronapandemien.

Siden det var to års oppsamling for utdelinger, ble det hele 28 deltakere som fikk prisen. Alle deltakerne hadde lov å ha med seg en ledsager, og Sonja hadde da invitert med bestemor Astrid Såkvitne fra Voss. De bodde i helgen på Tyrili-tunet.

Om Sonja og hennes MOT-pris heter det blant annet i begrunnelse:

Sonja har alltid vært både flink og dedikert når det kommer til skiskyting, men i tillegg til det har hun også alltid spredt rundt positivitet. Når jeg selv gikk på skiskyting, følte jeg alltid at Sonja fikk opp humøret til andre lagkamerater, uansett om man selv følte man hadde hatt en god eller dårlig treningsøkt. Spesielt på samlinger der man møter personer man ikke kjenner, er Sonja fort i gang med å snakke og hilse på alle. Nå har hun også begynt å trene de yngre, og jeg har selv hørt fra min yngre bror som er med på treningene at hun har et veldig godt og morsomt opplegg. Jeg mener Sonja virkelig fortjener MOT-prisen. Det er ingenting som stopper henne i å gjøre det hun elsker, skiskyting.

En utøver som ved siden av å være talentfull også er et lim og bindeledd for hele skiskyttergruppa, som frivillig er trener for utøvere to ganger i uka. Hun er også teknikktrener for sin argeste konkurrent. På tross av skadeproblemer stiller hun velvillig opp på løp for å hjelpe og heie frem sine lagkamerater. Alt i alt et meget godt eksempel i idrettsverden.

I en vanskelig tid med først kyssesyke og deretter covid situasjonen har det å være trener gitt Sonja mot og glede. Hun har sett viktigheten av å gjøre noe godt for andre.

Annonse

Sonja er i dag elev ved Sirdal videregående skole i 1. klasse ved skiskytterlinjen.