Home>Front>Storeslem til Sirdal
Et bilde som inneholder person, mann, innendørs, poserer Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

Storeslem til Sirdal

Arendal: Sirdal gjorde storeslem under årets Idrettsgalla sør i Arendal lørdag kveld. Per Magne Sinnes ble kåret til «Folkets ildsjel» i Agder vest. Roger Grubben ble kåret til årets trener. Fantastisk kveld for Sirdal Skilag.

Sirdølen, Per Magne Sinnes (74) fra Sinnes ble kåret til «Folkets ildsjelpris» i Agder under Idrettsgalla Sør i Arendal lørdag. Per Magne deltok i kåringen av ildsjel vest, i Agder.

Han syntes det var stor stas og gildt å få være med i denne konkurransen. Det er hans store frivillige innsats for Sirdal Skilag som var grunnlaget for hans nominasjon.

Til daglig jobber Per Magne for fullt i Sira-Kvina Kraftselskap. Nå er han prosjektleder for det store prosjektet med å forsterke Nesjen-dammene.

Per Magne er en beskjeden kar. Han jobber jevnt og trutt og gleder seg over at andre får komme seg ut i den flotte Sirdals-naturen. I over 40 år har han lagt forholdene til rette for Fjelljegeren. Der skal du i løpet av sommeren besøke 15 fjelltopper. 3-4 poster blir hvert år skiftet ut. Per Magne legger ut postene på våren og tar dem inn igjen på høsten. En kjempejobb.

Foto: Per Magne Sinnes årets ildsjel og Roger Grubben årets trener.

Annonse

Et bilde som inneholder scene, person, lilla, stående

Automatisk generert beskrivelse

Per Magne mottok prisen under Idrettsgallaen i Arendal lørdag.

Undertegnede husker Per Magne som en ivrig skiløper, både i langrenn og skiskyting på vinteren, og sommerstid var Fjelløpet det store målet. Han stortrives i det sosiale miljøet som følger en klubb.

Etter den aktive perioden, har han ofret seg for det administrative og har gjennom årene hatt en rekke tillitsverv i skilaget. Innføring av digital tidtaking på løp har Per Magne vært med på.

  • Moro og bra for helsa. Jeg har god helse og det gir meg mulighet for å bruke naturen.

42 år er Fjelljegeren arrangert og i år ble det satt ny rekord med 281 deltakere. At antall deltakere øker, har nok sammenheng med pandemien og flere folk på hyttene sommerstid.

Per Magne er også en verdifull mann for Øvre Sirdal Leitegruppe. Med hans lokalkjennskap i fjellet, er det svært greit å ha han med under leteaksjoner, sommerstid som om vinteren.

Om ikke dette var nok engasjement, er Per Magne ivrig i historielaget og indremisjonen. Alt under kategorien frivillig arbeid.

Når det gjelder dugnader, er det aldri nei i Per Magnes munn. Han viser til den sterke dugnadsviljen som har vært for å bygge opp det nye skianlegget på Tjørhom. Nå er det en rekke «pensjonister» som bygger nytt klubbhus for Sirdal Fjellgolf, på dugnad. Det sosiale er nok drivkraften for dugnadsinnsatsen.

De øvrige nominerte til «Folkets Ildsjelpris» var Per Gunnar Lauvdal (MK), Zayndi Arsaev (AK Lund), Steinar Møvik (Oddersjaa ski- og skøyteklubb) og Gerth Scerri (Lauvåsen idrettsforening).

Foto; Per Magne Sinnes var til stede under Idrettsgalla sør i Amfi Sør i Arendal lørdag kveld.

Et bilde som inneholder person, bord, innendørs, personer

Automatisk generert beskrivelse

Sirdal Skilag var representert ved Per Magne Sinnes, Liv Mogstad Undheim, Magnar Undheim, Linda Grubben og Roger Grubben.