Home>Alpint>Venter på mer kulde
Et bilde som inneholder mørk Automatisk generert beskrivelse
Alpint Nyhet

Venter på mer kulde

Alle skisenter i Øvre Sirdal venter på mer kulde, før kunstig snøproduksjon er i gang for fullt. Nå har Sirdal Skisenter (Tjørhomfjellet og Ålsheia) kjørt en natt og en vifte er på torsdag kveld. Luftfuktigheten nå er for høy og det gir derfor ikke mye snø ved produksjon.

  • Jeg har 26 snøkanoner klar for produksjon. Får vi tre døgn med optimale forhold så skal alpinbakken være klar for publikum, sier Torbjørn Tjensvold, eier og daglig leder for Fidjeland Skisenter til Sirdalmedia.

Tjensvold klager også over altfor høy luftfuktighet. Han ser i tillegg på kostnaden med linjeleie for hva tid det svarer seg å sette i gang snøproduksjonen. Natt til onsdag vil være det ideelle tidspunkt, for da er det ny måned, men kommer det 15 minusgrader som meldt på mandag, setter Tjensvold i gang med produksjon.

Ånen Ådneram, ved Ådneram Skitrekk, er også på vent. Nå er det også meldt litt naturlig snøfall, men en blanding med kunstsnø og naturlig snø er ikke bra. Derfor ser de forholdene litt an før de starter med kunstig snøproduksjon.

Øystein Tjørhom ved Sirdal Skisenter, håper på skikkelig kulde, slik at alle snøkanoner kan startes for produksjon. Nå er de så vidt kommet i gang. Har fått sjekket at alt utstyret virker og er klart.

Foto: En snøkanon var i gang i Ålsheia torsdag kveld, men vind og høy luftfuktighet gjorde at produksjonen ikke ble så stor.