Home>Nyhet>40 tonn mat levert ut
Et bilde som inneholder tekst, innendørs, masse, forskjellig Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Tonstad

40 tonn mat levert ut

I løpet av dette året har vi levert ut over 40 tonn mat til personer og barnefamilier som trenger støtte og hjelp, sier Steinar Skretting, leder i Sirdalskameratene.

Hver uke er det omkring 75 personer som får tildelt mat. Basen for denne frivillige tjenesten er Øksendal skule, hvor maten lagres og deles ut fra. Noen henter, mens andre får det tilkjørt.

I Sirdal utgjør denne gruppen omkring fire prosent av innbyggerne. Skretting sier at det er vanlig med omkring ti prosent, pluss/minus, som får hjelp i de forskjellige kommunene.

Matutlevering startet i 2016, og antallet som har behov for hjelp har økt. Det er mange som har et stort behov for hjelp. Koronarestriksjoner og økte strømutgifter er noe som bekymrer denne gruppen. De får stadig henvendelser om økte strømutgifter.

  • Det er mange som ikke har det enkelt. De sliter tungt i hverdagen og da er det godt vi kan være til hjelp for dem, sier Skretting.

Til jul var det mange bedrifter som viste stor velvilje og støtte slik at de kunne kjøpe presanger til denne gruppen mennesker. Bedriftene bakker opp om tjenesten sammen med kommunen. Skretting er svært takknemlig for det.

  • Hvem får hjelp?
  • Enten får vi tips via andre personer eller så er det noen som ringer direkte og ber om hjelp, svarer Skretting, og legger til at det er nært samarbeid med skoler og helsevesen. Nettverket er blitt utvidet med årene.

Blå Kors kom til jul med en sjekk på 50.000 kroner som de skulle og kunne bruke til kjøp av presanger, hjelp til aktiviteter, klær og andre nødvendige ting til hverdags.

Annonse

I tillegg har de mottatt en sjekk på 135.000 kroner fra Solidaritetsfondet som de skal bruke til innkjøp av en bil til innhenting og utlevering av mat.

«Med hjerte for Sirdal» står bak matutleveringen. Det er en del av Sirdalskameratene. Foruten sang og musikk driver de med gjenbruksbutikk, besøkstjeneste og rådgivning. Men matutlevering tar mesteparten av tiden.

Skretting er leder av styret, mens Arne Ivar Haughom er kasserer og Ulla Marcussen styremedlem. Omkring 20 personer deltar i arbeidet med matutleveringen. De har alle skrevet under taushetserklæring for de opplysninger de får via denne tjenesten.