Home>Alpint>Alpinåpning lørdag
Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, gå på ski Automatisk generert beskrivelse
Alpint

Alpinåpning lørdag

Fidjeland og Sirdal skisenter åpner alpinanleggene på lørdag. Den siste uken har det vært sterk østavind i Øvre Sirdal. Men det har ikke kommet mer snø. Det holder seg på cirka 10-15 centimeter. Derfor er det heller ikke noen langrennsløyper klar for sesongåpning.

Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skisenter opplyser at det er lagt ut mye kunstsnø. Hovedtrekk og barnetrekk er klar med preparerte løyper. Utendørs må turistene holde meteren, mens det innendørs er begrensning med maks 50 besøkende i varmestuen. Her må meteren følges sammen med munnbind.

I Tjørhomfjellet og Ålsheia må det også benyttes munnbind og holde meteren innendørs i varmestuene. Stolheisen er klar for åpning i Tjørhomfjellet og dobbeltrekket i Ålsheia er også klart, opplyser Øystein Tjørhom i Sirdal Skisenter.

  • Det er godt å komme i gang før jul, slik at vi får kjørt inn mannskap og utstyr før det store og forventede innrykket i romjulen, sier Tjørhom.

Meteren må holdes utendørs også, men det legges ikke opp til overfylte heiser. Politikken nå er heller at besøkende skal få renne mye og unngå lange køer og ventetider når de kommer ned til heisen/trekket igjen.

Foto: Skitrekket og løypene i Ålsheia klargjøres.