Home>Alpint>Alpinåpning neste helg
Et bilde som inneholder utendørs, person Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Nyhet

Alpinåpning neste helg

Denne uken er det produsert mye kunstsnø ved alpinanleggene i Øvre Sirdal. Neste helg tar Fidjeland Skitrekk og Sirdal Skisenter sikte på å åpne sine alpinbakker for publikum. Fredag kveld er det 8 minusgrader og vind fra sør-øst med 8 m/s. Kaldt og surt. Omkring 20 centimeter snø har kommet.

Sirdalsløyper har ikke kjørt løyper. Til det er det for lite snø og den er lett og fyker fort bort i vinden, sier daglig leder Lone Stormoen i Sirdalsløyper.

Torbjørn Tjensvold er i gang med preparering av løypene.

Et bilde som inneholder person, tre, utendørs, snø

Automatisk generert beskrivelse

Helge Knutsen har hatt tre skiturer.

Helge Knutsen treffer vi på Kvæven Bygdetun. Han har vært på skitur for tredje gang. Først gikk han Flesebekk – Donsen tur/retur, neste dag Kvæven – Haugen tur/retur og i dag fredag Kvæven – Deg. Greit å følge sporene og en fin tur.

Stein Fosså kommer med sin 12 år gamle hund «Peace», de har også hatt en tur til Deg. Greit nok føre, og det er flott med en skitur.

Annonse

Et bilde som inneholder person, utendørs, snø, jakke

Automatisk generert beskrivelse

Stein Fosså var fornøyd med åpningen av skisesongen.

  • Vi har mer enn nok snø for denne vinteren etter snøproduksjonen de siste seks dager, sier en fornøyd Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk.

Neste helg skal hovedtrekket og barnetrekket være klar for publikum. Kaldt vann fra Svartupstjødna har gjort produksjonen lett dette året. Nå har en motor til en ventil røket og den må skiftes før anlegget stenges av. Nå er det tre medarbeidere oppe og fikser det. En strabasiøs tur, først med beltevogn et stykke og deretter til fots gjennom snøen i snøværet.

Tjensvold har denne sommeren anskaffet en svær parkmaskin som han har kjøpt brukt fra Rjukan. Det blir den største i maskinparken. Den skal brukes til parkanlegget. 500 hestekrefter er det under panseret i den maskinen.

Et bilde som inneholder snø

Automatisk generert beskrivelse

Den nye tråkkemaskinen for parkanlegget.

Ånen Ådneram ved Ådneram Skitrekk er mest opptatt av å gjøre ferdig hele bakken, hovedbakken og fjelltrekket, før de åpner for publikum. Derfor vil det trolig ikke bli noen åpning der neste helg.

Øystein Tjørhom ved Sirdal Skisenter er i god rute med å klargjøre dobbeltrekket i Ålsheia og stolheisen i Tjørhomfjellet. Han regner med åpning neste helg, men misliker østavinden som er meldt de neste dagene. Det er ikke positivt for snøproduksjonen eller prepareringen av løypene.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, natur

Automatisk generert beskrivelse

Snøproduksjonen i Ålsheia har pågått hele uken.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, gå på ski, natur

Automatisk generert beskrivelse

Nå begynner det å bli nok snø i løypene.