Home>Friluft>Dugnadsånden står sterkt
Et bilde som inneholder person, gruppe, tak, personer Automatisk generert beskrivelse
Friluft Front Nyhet

Dugnadsånden står sterkt

En enorm dugnadsinnsats er gjort i høst. Styreleder hadde invitert til sperreskål av den nye driftsbygningen til Sirdal Fjellgolfklubb og hovedentreprenør var invitert! Hovedentreprenøren er dugnadsgjengen! Totalt er det lagt ned hele 750 timer med dugnadsarbeid. Styreleder takket alle for den formidable innsatsen som er nedlagt og lot seg imponere av tempo, prosess, kvalitet og de store dimensjonene det er på bygget og konstruksjonen.

Tonstad bakeri hadde levert deilig marsipankake, og teksten på kaken måtte selvfølgelig være: «Tusen takk for innsatsen!».

Foto: Dugnadsgjengen som var med på åpningen.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, snø, skilt

Automatisk generert beskrivelse

Det nye bygget på 125 kvadratmeter.

Statnett sin halvåpne garasje på Handeland på 125 m2 (5×25 meter) ble gitt gratis til golfklubben mot fjerning, en avtale tidligere greenkeeper Johnny Vik hadde fått i stand. Uten denne avtale, intet bygg, stor takk til han.

Gressklippere, andre motoriserte kjøretøyer og verktøy skal inn i bygget. Med dette får golfklubben bedre vinterlagring av maskinene. Det blir verksted, kontor til greenkeeper, plass til golfbiler, dusj og toalett og møterom.

Annonse

Jan Magne Josdal (som dessverre ikke kunne være tilstede) har vært prosjektleder og holdt i alle tråder og har lagt ned mest timer av alle. Han uttrykker glede og takknemlighet for den store innsatsen dugnadsgjengen har lagd ned. I arbeidslaget som har jobbet så å si daglig uke etter uke uansett vær, har også bestått av Torfinn Haugen, Tønnes Helle, Torkel Netland, Bjarne Sinnes, Finn Roy Bakken og Magnar Undheim.

Et bilde som inneholder person, innendørs, gulv, gruppe

Automatisk generert beskrivelse

Marsipankaken nytes i nybygget.

Totalt har 16 personer vært på dugnad. Geir Vårdal har gjort en kjempeinnsats med alle formaliteter. Kjellfrid Helle, Sissel Haugen, Torhild Øgård og Vigdis Vårdal har spredt stor glede ved å smøre lunsj mange dager til arbeidsgjengen som har jobbet fysisk hardt fra 23. september da tomten ble gravd opp.

Lokale leverandører har strukket seg langt for å gi gode priser og levere på kort varsel, fantastisk.

Det er fantastisk å se hvor mye dugnad som kan gjøres når man slår seg sammen og vil gjøre en innsats.

Et bilde som inneholder tekst, tallerken, dekorert

Automatisk generert beskrivelse

Tilbakemeldingene fra dugnadsgjengen er at det er kjekt å gjøre ting sammen, og så får man mye glede av fellesinnsatsen etterpå. Men man skal ikke legge skjul på at det er dyktige fagfolk med i gjengen.

Bygget har fått tett front med tre elektriske porter, to dører, foreløpig to vinduer, skråtak i byggets lengde som det gjør at bygget fremstår meget pent.

Jan Magne forteller at dugnadsgjengen nå tar en pause. Det gjenstår en del arbeid innvendig, blant annet et par vegger, innredning av dusjrom, isolasjon, legge inn vann og strøm. Rør- og elektrikerarbeid blir utført av lokale firma.

Bygget vil bli til stor glede og nytte for golfklubben! Igjen, takk til dere alle!

Yngve Bjørn Søyland

Styreleder

Sirdal fjellgolfklubb