Home>Front>Fortvilet situasjon for Fjellstuå
Et bilde som inneholder bygning, person, bakke, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Fortvilet situasjon for Fjellstuå

På ´an igjen med restriksjoner. Nå er jeg fortvilet. Skal jeg stenge midlertidig eller holde åpent. Sist vinter holdt jeg åpent og gikk på en kjempesmell, økonomisk. Dette tåler jeg ikke på ny, sier en fortvilet Eivind Klemetsen, som driver Sinnes Fjellstue til Sirdalmedia.

  • Derfor er jeg nå i tenkeboksen. Selv om det går mot høysesong, så er det ingen garanti for at det blir fullt hus hver kveld. Lønnsutgiftene er store daglig og jeg må være sikret en kompensasjonsordning fra myndighetene, for å kunne holde åpent. Ellers er jeg redd det kan bli en ny minusbutikk. Det har vi ikke råd til, sier Klemetsen, som endelig har fått tak i kokk og servitører. Om det blir åpning, vil de neste dagene vise.
  • Jeg starter hver kveld på null. Vet ikke hvor mange som kommer på afterski eller som kommer for å spise middag. Hver kveld blir et lotteri, sier Klemetsen.

Foto: Eivind Klemetsen er fortvilet over restriksjonene.

Marit Therese Sinnes på Slottet må ha munnbind på jobb.

Avbestillinger

  • Vi har fått flere avbestillinger på julebord den siste uken, både fra firmaer og privatpersoner, sier June Hansen, restaurantsjef på Slottet.

Restauranten har igangsatt tiltak for å sikre gjestene med større avstand mellom bordene. En del bord er derfor fjernet, noe som resulterer i at det blir færre sitteplasser.

  • En del firmaer har endret dato og forskjøvet sine julebord til nyåret når denne smittebølgen er over, sier restaurantsjefen, og legger til at det nå er ledige plasser på grunn av situasjonen som nå har oppstått.

Skjenkestopp ved midnatt er ikke noe problem, fordi Slottet vanligvis stenger klokka 2400.

Annonse

Kvæven kafe har også endret på bordene slik at det er meteren mellom dem. Munnbind er innført og alle som skal ha alkohol, må sitte ved et bord. Skjenkestopp ut over midnatt er ikke noe problem.

Kafeen har ikke fått noen avbestillinger. Vanligvis kommer folk innom og spiser eller drikker uten noen form for bestilling på forhånd. Det går greit.

De som jobber og drive kafeen kommer fra Italia og Kroatia. De er mest overrasket over at det ikke er innført noen form for koronapass i Norge. I deres hjemland er dette helt vanlig, enten du skal på restaurant, kino, kulturarrangement eller sport av noe slag. Her kan du ikke kontrollere om folk er vaksinerte eller ikke.

Et bilde som inneholder person, mann

Automatisk generert beskrivelse

Personalet gleder seg til romjulen og vintersesongen. Foran Iva Brkovic og Valeria My. Bak Guglielmo Tarantino.

Restauranten «Sirdal Lodge» i Tjørhomfjellet har heller ikke merket noen avbestillinger. Der kommer gjestene til lunsj og middag og bordene har større avstand enn normalt. I tillegg er det påbud om munnbind. Maten blir servert ved bordene.

  • Sirdal Høyfjellshotell har også merket restriksjonene og fått avbestilling fra et firma denne helgen, i tillegg til noen avbestillinger i nyttårshelgen, sier Simen Berge, daglig leder ved hotellet.

Hotellet stenger førstkommende mandag (har noen arbeidsfolk boende) og åpner ikke igjen før 29. desember. Da satser de på full nyttårsfeiring med avstander og de restriksjoner som er blitt innført.

Et bilde som inneholder person, mann, dress

Automatisk generert beskrivelse

Simen Berge stenger av høyfjellshotellet 13. – 29. desember.