Home>Kultur>Julekonsert med Rita Eriksen
Et bilde som inneholder tekst, person, utendørs, snø Automatisk generert beskrivelse
Kultur Nyhet

Julekonsert med Rita Eriksen

Rita Eriksen med band kommer til Kulturhuset på Tonstad neste torsdag, 16.desember. En lun og spesielt fin musikalsk aften for 2 utsolgte Sandnes Kulturhus i desember 2019 dannet starten på konsertserien Vinterlys. Rita Eriksen og Dag Vagle entret scenen med noen av de ypperste musikerne i landet, og vil gi publikum en litt annerledes julekonsert.

Tanken bak tittelen «Vinterlys» er at hver låt på konserten skal være som små lysglimt av varme for både publikum og artistene selv i en ellers kald og mørk årstid. Og en musikalsk feiring av at sola snart snur. Rita har siste årene gjort stor suksess med konsertforestillingen «Songbird» – en hyllest til Eva Cassidy og i ABBA oppsetningen «Thank you for the music – Vi elsker ABBA»

Hun er kanskje den artisten i Norge som har flest duetter på merittlisten, og har sunget med bl.a. Hellbillies, Bjørn Eidsvåg, Tre Små Kinesere og Delbert McClinton. I 2020 tronet Rita P1s radioliste med duetten «Stå i ro» sammen med Tommy Fredvang. Da Rita selv skulle velge duettpartner på albumet «Øyeblikk» fra 2014, var førstevalget Dag Vagle på låten «Alt te si tid». En nydelig låt som hører naturlig hjemme på «Vinterlys» da konserten også har enkelte avstikkere fra den klassiske julemusikken.

Dag Vagle er soloartist og frontfigur i bandet Helldorado og han spiller også aktivt med Randi

Tytingvåg Trio og Janove. Da «Feedback» skulle kåre tiårets 10 beste plater ved årsskiftet trakk Egon Holstad frem platen «Bones in the Closet med Helldorado og skrev » Dag Vagle er en av våre beste vokalister noensinne og er hans låt «Johnny’s Song» den beste som ble laget her på berget i hele tiåret? Ja, det tror jeg pinadø».

Helldorado var for øvrig «popstjerner» i Tyrkia for noen år tilbake. De fikk ikke gå i fred for autografjegere på gaten etter at de skrev den tyrkiske fotballsangen som ALLE tyrkere kunne synge.

Annonse

I tillegg til å være en fantastisk formidler av tekst, er han en også en ypperlig musiker med gitar som sitt hovedinstrument.

Over årene har de møttes i ulike prosjekter, men det var etter at Rita hørte Dag Vagle

synge «Askepottsangen» på Tsjekkisk at hun tenkte tanken om et samarbeid på julekonserter. Publikum vil få høre kjente og kjære julesanger, noen hentet fra Ritas julealbum «Velkommen inn» perler fra begges låtkatalog og noen overraskelser.

De som opptrer er:

Rita Eriksen – vokal

Dag Vagle – vokal og div instrumenter

Tarjei Nysted – fele

Jon-Wily Rydningen – tangenter

Gjermund Silseth – kontrabass