Home>Alpint>Kaldt og strålende forhold
Et bilde som inneholder person, utendørs, snø, personer Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Nyhet

Kaldt og strålende forhold

Det kalde og flotte vinterværet holder seg i Sirdal. Lørdag formiddag eller 1. juledag var det 14-15 minusgrader da vi besøkte Ålsheia på formiddagen. Ålsheia er det eneste skitrekket som var åpent julaften og i dag. 200 besøkende i går og 140 hittil lørdag.

Det ventes enda mer aktivitet søndag, for da vil alle trekkene være åpne. Ådneram skitrekk sesongåpner, mens Fidjeland skisenter har sterkt påfyll av mer kunstsnø, som alle de andre trekkene de siste dagene. Sirdal Skisenter har holdt Tjørhomfjellet og Hulderheimen stengt i to døgn for snøproduksjon.

Foto: Arthur Kydland (t.v.) og Ådne Friestad fra Klepp måtte dekke til ansiktene i Ålsheia lørdag.

Et bilde som inneholder person, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Driftsleder Roy Kleiberg er fornøyd med produksjonen.

  • Søndag skal imidlertid alle trekkene være klar for besøkende. Vi har hatt noen glimrende dager med snøproduksjon, forteller Roy Kleiberg, driftsleder ved Sirdal Skisenter.

I Tjørhomfjellet, inklusive Hulderheimen, er fem vifter og 12 lanser i sving med å produsere snø. I Ålsheia går 6 vifter og 2 lanser. Luftfuktigheten er på omkring 75 % og det er ideelt for produksjon.

Kleiberg innrømmer at de hadde et uhell med rørgaten i skaret i Tjørhomfjell-trasseen. Da sprutet vannet 30 meter høyt og det reduserte produksjonen i et halvt døgn.

Annonse

Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, bakke

Automatisk generert beskrivelse

Snøproduksjonen pågår for fullt.

Både Ådneram og Fidjeland har kjørt på med produksjon de siste døgn. Det er spesielt de øverste deler av fjelltrekkene som prioriteres nå. Kleiberg jobber også med å tilrettelegge i storslalåm-løypa i Ålsheia, mye for å tilfredsstille de lokale alpinkjørerne i distriktet.

I alpinbakken i Ålsheia var det bitende kaldt, 14-15 minusgrader, spesielt når de kjørte nedover bakken. Derfor hadde de fleste dekket til ansiktene med skjerf eller bøff, sammen med briller. Verken meteren eller munnbind var noe problem for koronasmitte.

Et bilde som inneholder person, utendørs, transport, poserer

Automatisk generert beskrivelse

Slapper av i Ålsheia, fra venstre er jærbuene Jon Bohne, Anders Vigre, Gøran Lye og Eivind Lundemoe.

  • Vi har for mye klær på oss, men det er sykt flotte forhold. Når vi bruker ansiktsdekning er vi heldekket, sier kameratgjengen fra Jæren, Jon Bohne, Bryne, Anders Vigre, Nærbø, Gøran Lye, Undheim og Eivind Lundemoe, Vigrestad. De sitter utenfor varmestuen i Ålsheia og har en forsinket frokost.

Om forholdene var det bare godord å høre. Bra preparerte løyper, men alle gleder seg til natursnøen kommer, slik at det blir mulig å kjøre litt utenfor løypene.

  • Ida Gjøse (4 år) kjører alene for første gang her i barnetrekket. Når vi trener i Hulderheimen pleier jeg å bruke seler, sier moren, Elisabeth Kvinnsland, som har hytte i Muleheia.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, gå på ski, bakke

Automatisk generert beskrivelse

Ida Gjøse er fornøyd med å renne alene.

For langrennsentusiastene er det ikke samme gode forhold, melder Sirdalsløyper. Det er løyper fra Nesset til Deg. Det er også kjørt løyper inn Hønedalen til bommen. Det blir ikke anbefalt å bruke de beste skiene. Litt grus i løypene må du regne med.

Snøbyger er ventet i kommende uke. Sprengkulden vil avta fra mandag. Det er mange besøkende i hyttene denne jule- og nyttårshelgen.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, mann, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Glimrende forhold i Ålsheia.

Et bilde som inneholder utendørs, gå på ski, snø, mann

Automatisk generert beskrivelse

Gode kjøreforhold i Ålsheia.