Home>Front>Nysnø, kaldt og 30.000 besøkende
Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, himmel Automatisk generert beskrivelse
Front

Nysnø, kaldt og 30.000 besøkende

Det er ventet omkring 30.000 turister til Øvre Sirdal i jule- og nyttårshelgen. 4.650 fritidsboligenheter og 800 campingvogner venter besøk, sammen med alle dagsturister. Alpinanleggene har fått påfyll av kunstsnø den siste uken. I tillegg snør det lille julaften (omkring 10 centimeter). Dette kan muligens gi muligheter for en langrennstur på «rølpeski» som en skientusiast sa det om forholdene, med ujevne løyper og litt grus innimellom.

At det er ventet så mange har sammenheng med koronarestriksjoner og smittefaren. Reiser utenlands er sterkt redusert og mange benytter anledningen til hjemmekontor på hytta. Men meteren og munnbind gjelder på hytta, i butikker, på spisesteder og i alpintrekkene.

Kommunen oppfordrer smittede til å holde seg hjemme. Dersom noen blir syke under oppholdet, oppfordres de å reise hjem. Helsevesenet har ikke kapasitet til å ta seg av eventuelle smittebølger som måtte oppstå.

Foto: Julestemning og nysnø på trærne i morges.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, vei, dagAutomatisk generert beskrivelse

Brøytebilene har vært på farten i formiddag,

Brøyting

Annonse

  • Vi har alle våre brøytebiler ute i morges og formiddag for å rydde fylkesveiene, sier Per Magne Hindersland, byggeleder i Agder Fylkeskommune.

Det gjelder spesielt fylkesvei 42 i Gyadalen og fylkesvei 450 i Hunnedalen opp til Ådneram. Lyseveien ble vinterstengt for to uker side, sist det kom noe snø.

Utekonsert

Eyvind Klemetsen flytter årets julekonsert fra Kvævemoen kapell til utescenen på Kvæven. Konserten starter klokka 1830. Eyvind tar et forbehold hvis det skulle bli alt for kaldt eller sterk vind.

Her ligger alt til rette for en fin ramme med nysnø og bålpanner i terrenget. Det gjelder bare å kle seg godt. Jan Hauge spiller piano og foruten Eyvind, er Grete Froestad, Anja Aasebø og Mariann Klovning Aslaksen med og opptrer med sang.

Sinnes Fjellstue åpner restauranten 2. juledag og holder åpent fra klokka 1300 – 1900 til og med nyttårsaften.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, fjell, snø Automatisk generert beskrivelse

Ådneram Skitrekk sesongåpner 2.juledag. Mye snøproduksjon den siste uken.

Ådneram

Ådneram skitrekk sesongåpner 2. juledag eller 26. desember. Da blir det kjøring til og med 2. januar. Hovedtrekk og barnetrekk er klar. I Fjelltrekket vil det bli produsert mer snø i de kommende kalde døgn. Foreløpig er det ikke nok snø for langrenn, men muligens kan det bli en løype på Lyseveien hvis forholdene tillater det.

Speiderne åpner sin beredskap i speiderhytta Frikvarteret fra 2. juledag og vil da ha vakt hver dag i romjulen.

Fidjeland

Fidjeland Skisenter åpner 2. juledag og vil ha åpent hver dag til og med 2. januar. Hovedtrekk og barnetrekk er klar. Fjellheisen trenger mer kunst- og natursnø før åpning. Torbjørn Tjensvold forteller at de har produsert mye snø de siste dager. Nødvendig etter mildværet og regnet.

Sirdal Høyfjellshotel har stengt fram til 29. desember. Da vil de ha åpent hele nyttårshelgen.

Værutsiktene for årets julefeiring er nysnø og kaldt.

Kvæven og Slottet

Kvæven kafe holder åpent julaften og deler ut julegrøt til besøkende. Så blir det åpent fra 26. desember – 30. desember klokka 1200 – 1800. Åpent nyttårsaften, men stengt 1. nyttårsdag.

Restauranten på Slottet åpner 27. desember og holder åpent klokka 1200 – 2000 til og med 2. januar (stenger klokka 1900 denne dagen). Nyttårsaften er det spesielt opplegg med fem retters meny.

Ålsheia og Tjørhomfjellet

Sirdal Skisenter har også produsert kunstsnø det de har maktet de siste dager. Ålsheia vil være åpent julaften og 1. juledag fra klokka 1000 – 1600, mens det vil være produksjon av kunstsnø i Tjørhomfjellet disse dagene.

  • Nedbøren og varmegradene har tært mer på kunstsnøen enn forventet, derfor var det nødvendig med mer snøproduksjon, sier Øystein Tjørhom, daglig leder ved skisenteret.

Fra 2. juledag til og med 2. januar blir det åpent i Ålsheia, Tjørhomfjellet og Hulderheimen. Tjørhom styrer mot maksimalt 1.200 besøkende. Det vil bli lagt ut 200 dagskort, 150 formiddags- og 150 ettermiddagskort.

Restauranten Lodge holder åpent fra 2. juledag klokka 0930 – 2000 til og med 2. januar (stenger klokka 1600 søndag). Tjørhom satser på å tilrettelegge for takeaway i denne helgen.
Åpningstider butikkene

Butikkene, Fjellbutikken, Joker Sinnes og Omlidbutikken, har åpent julaften til klokka 1300.
Ellers er de stengt både 1. og 2.juledag.
Joker Sinnes har åpent i romjulen klokka 0900-1900, mens de to andre butikker stenger klokka 1800.