Home>Energi>Orientering om kraftvitensenter
Et bilde som inneholder person, vegg, stående, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Energi Nyhet

Orientering om kraftvitensenter

Torsdag var det møte mellom representanter fra Tonstad vindpark og Sirdal kommune. Fra Sirdal kommune møtte varaordfører Isak A. Liland, Siri Ovedal (formannskapet), Glenn O. Josdal (leder oppvekst-/levekårutvalget) samt John Birkeland og Svein Tore Åtland fra administrasjonen.

Fra Tonstad vindpark møtte representanter for eiere og produksjonsselskap; det vil si Engie, Susi og Hydro.

Hovedhensikten med møtet var i første omgang å orientere om kommunens planer med Tonstad kraftsenter. Dette er tenkt som et informasjons-/vitensenter som skal gi spennende og balansert informasjon omkring forskjellige former for produksjon og transport av energi; både i fortid, nåtid og framtid. Dette innebærer også spennende aktiviteter for barn og voksne i alle aldre.

Sirdal kommune inngikk i sommer et forlik med Tonstad vindpark. Dette resulterte blant annet i at vindparken skal bidra med omkring 27 millioner kroner til et slikt senter. Målsettingen er at Tonstad kraftsenter skal være klart til bruk i 2025.

Bildet fra venstre: Sebastian (Hydro), Marcello og Marko (Susi Partners), Isak A. Liland, Siri Ovedal og Cedric (Engie)