Home>Nyhet>positiv test etter julebord
Et bilde som inneholder person Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Tonstad

positiv test etter julebord

En person har testet positivt for koronasmitte etter Sira-Kvina Kraftselskaps julebord lørdag, i Kulturhuset. Vedkommende er ikke bosatt i Sirdal kommune, men alle som var til stede må testes, sier kommuneoverlege Paul Otto Vindelev i Sirdal kommune til Sirdalmedia.

Alle som var til stede, cirka 150 personer,

har fått beskjed om å ta egentest. De som var i nærkontakt med medarbeideren er testet av legekontoret, men svar foreligger enda ikke for de to siste dagers test. Foreløpig er det ikke noen positive utslag.

Vindelev har fått flere forespørsler om julebord den siste uken, men han har bedt alle firmaer om å kansellere arrangementene og heller vente til nyåret.

Kommuneoverlegen vil nå stramme inn bestemmelsene. I neste uke er det ventet at nasjonale råd med munnbind i taxi og kollektiv trafikk som busser blir innført. På offentlige steder og i butikker må munnbind gjennomføres hvis meteren ikke kan holdes.

  • For å redusere kontakten er det viktig at innbyggerne og turistene tar håndhygienen på alvor og bruker spriting, har på munnbind og holder avstand med meteren. Så henstilles det til alle som ikke har tatt vaksine om å ta denne nå, sier kommuneoverlege Vindelev, som selv er hjemme med influensa nå.

Foto: Kommuneoverlege Paul Otto Vindelev oppfordrer alle til å ta vaksine.

Annonse