Home>Front>Prisen klar på nyåret
Et bilde som inneholder tekst Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

Prisen klar på nyåret

Vi er tilfredse med de firmaene som har levert inn anbud på bygging av ny fotballhall på Tonstad, til Sirdal kommune. Det er lagt opp til en totalentreprise, sier Vidar Iversen, sivilingeniør og prosjektleder for kommunen i denne anledning. Han jobber ved Arentz & Kjellesvig i Flekkefjord.

Iversen opplyser at prisen ikke vil foreligge før på nyåret. Anbudskonkurransen er lagt ut som en totalentreprise hvor en skal gjennomgå tilbudet i dialog og forhandlinger med firmaene før prisen foreligger.

I denne gjennomgangen skal en også sjekke om kvalifikasjonskravene er oppfylt. Videre må firmaene dokumentere at de har betalt merverdiavgift regelmessig, ingen skattekrav utestående, sunn og god økonomi, tekniske krav til kompetanse og nøkkelpersoner. Dette er bare noen av de aktuelle formaliteter som skal gjennomgås og sjekkes i evalueringsprosessen.

Kommunen har ikke satt spesielle krav til materialbruk i anbudskonkurransen. Det er opp til det enkelte firma å avgjøre hvordan de vil løse utfordringen med å bygge en så stor hall.

Foto: Prosessen med ny fotballhall pågår nå for fullt.

Ifølge anbudet, er det delt inn i tre faser.

Annonse

  • Først en pris på bare en fotballhall.
  • Andre etappe er pris med utvidet hall og plass til kafe, garderober og lignende.
  • Tredje etappe er opsjonspris på en hall der tre løpebaner er inkludert.

Politikerne vil til slutt avgjøre hvilke alternativ de går for. Da er det kommunestyret som er øverste myndighet. Går de for alle tre etapper i utbyggingen, kan det forventes tilskudd av spillemidler på maksimalt 7,9 millioner kroner.

Styringsgruppen skal ha et innledende møte fredag for å gå gjennom innkomne anbud, og dermed legge et videre løp før et eventuelt prisforslag kan legges fram for offentligheten.

Alle firmaer som deltok i anbudet, kom med sine priser og tilbud digitalt. Alle overholdt fristen som var satt onsdag, forteller Iversen.

Hauge Maskin har startet arbeidene med opparbeidelse og grovplanering av grunnen til den nye fotballhallen på Knausane. Planeringen skal etter planen være klar til 1. juli 2022.