Home>Front>«Steinski» passer best i løypene
Et bilde som inneholder snø, utendørs, person, gå på ski Automatisk generert beskrivelse
Front Turløyper

«Steinski» passer best i løypene

Steinski eller de eldste skiene passer best på dette føret, sier Olaug Seljeskog Loug fra Jørpeland, men med hytte på Haugefjedl. Hun kom inn til Kvæven etter tur/retur til Deg.

Sjur Obrestad Gabrielsen, på dagstur fra Stavanger, nikker til Olaugs uttalelse. Han hadde vært på tur til Deg, opp Hønedalen til bommen og ned til Sinnes og retur til Kvæven. Første runde på klassiske ski. Så var det en ny runde med skøyteski.

  • Når du ikke tar hensyn til de gamle skiene, var det greit nok føre, litt tynt snølag til å være første runde denne sesongen, sier Sjur som tidligere var aktiv skiløper i Sandnes Idrettslag.

Foto: Olaug Seljeskog Loug brukte «steinskiå“ på dette føre.

Et bilde som inneholder person, utendørs, snø, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Sjur Obrestad Gabrielsen hadde først en runde på klassiske ski og deretter skøyteski.

Onsdagen startet med klar himmel, sol og ti minusgrader. Ved 12-tiden skyet det til, det var akkurat som et tåkelag la seg over dalen. Men folksomt var det over alt.

Noen gikk på skøyter etter å ha ryddet deler av et vann. Mange gikk på langrenn i området fra Sinnes via Haugen og Kvæven til Deg. Andre gikk innover Hønedalen til bommen.

Annonse

Ikke glimrende langrennsforhold, men greit nok til å komme seg ut og prøve skiene for første gang denne sesongen. Det var det viktigste. Andre hadde tatt turen til Lyseveien for å prøve forholdene der.

Et bilde som inneholder tekst, person, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Hennie Sofie og faren Jens Glad Balchen var fornøyd med fyrverkerikjøpet.

Ved Joker Sinnes hadde Svea Fyrverkeri utsalg av fyrverkeri i en campingvogn. Ifølge Ørjan Mørkrid og Bjørn Guddal, som var selgere, var det stor rift etter raketter og Sledgehammer. Prisene var opptil 2.000 kroner for en pakke.

Hennie Sofie Glad Balchen var sammen med faren, Jens, fornøyd med kjøpene til nyttårsaften. De skulle sende opp rakettene ved hytta i Staksomheia. Bjørnar Bollestad kjøpte seg en Sledgehammer som skal fyres opp på Haugen.

De som hadde søkt seg til alpinbakkene, fikk en kald opplevelse da sola forsvant og lavt skydekke kom innover bakketoppene.

Torbjørn Tjensvold, daglig leder i Fidjeland Skisenter, legger seg flat og beklager at så mange ble avvist onsdag. De hadde reklamert på Facebook at det ikke var noen begrensninger hos dem, men det skulle de ikke gjort. Klokka 1100 var det fullt. Da oppstod litt munnhuggeri og dårlig stemning for de som kom for å renne, men ikke fikk kjøpt billetter.

Roy Kleiberg, driftsleder i Sirdal Skisenter, hadde 1.300 besøkende i Ålsheia og Tjørhomfjellet onsdag. 100 mer enn dagen før.

Dagen ebbet ut med lett snøvær som startet ved 1530-tiden.

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, tak

Automatisk generert beskrivelse

Bjørnar Bollestad kjøpte en Sledgehammer av Bjørn Guddal.