Home>Nyhet>Arild Vik er død
Et bilde som inneholder person, utendørs, mann Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Arild Vik er død

Arild Oddgeir Vik fra Sinnes er død. Han døde torsdag, etter flere års sykdom. Lørdag 22. januar ville han blitt 72 år.

Den kjente sirdølen er født og oppvokst i Soleidalen, på gården like bak Sandnes Røde Kors sin hytte. Han overtok gården etter foreldrene, Ingvald Johan og Severine (født Engelsvold fra Klepp), sammen med sin kone Karen Marie, som er født Kjærvoll og kommer fra Dirdal.

Arild giftet seg i 1973 med Karen Marie og de fikk barna Jarle, som ikke er gift og Lise, som er gift med Roy Kleiberg, de har to barn.

I ungdommen til Arild var det lite med jobbmuligheter i Sirdal. Han dro derfor til Sandnes og jobbet ved sykkelfabrikken til Jonas Øglænd. På 1970-tallet vendte han hjem igjen for å jobbe på anleggene til Sira-Kvina Kraftselskap. Han var innom både Degdammen og Svartevassmagasinet.

Gårdsdriften ble drevet i mindre målestokk på grunn av begrenset spredeareal, med 2.000 høns, kyr og griser. Arild var en kjent friluftsmann, som likte å slå av en prat med hyttefolket og innbyggerne. I mange år drev Arild med snøscootertransport til hyttene og en i en del hytter var han også for å fyrte opp før byfolkene kom til dalen.

Før Sirdalsløyper ble organisert med løypekjøring, var Arild med på å kjøre løyper til Degevass og Storeknut. Han var også ivrig med i Øvre Sirdal Leitegruppe.

Annonse

Friluftsmannen var en sosial og omgjengelig kar, som likte å slå av en prat med folk. Han var svært samfunnsengasjert og var også med i kommunestyret en periode for Høyre.