Home>Front>Byggestart for Handleriet 1. mars
Et bilde som inneholder utendørs, bygning, hus Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Byggestart for Handleriet 1. mars

Vi håper å komme i gang med byggingen av Handleriet 1. mars. Etter planen skal det være klar for innvielse og start til Sirdalsdagene i begynnelsen av september, opplyser samboerparet Edel Byberg og Tor Sigve Vik i Sinneshyttå, som står bak prosjektet.

Sinneshyttå satser nå på å bygge på garasjeanlegget på Sinnes med to etasjer. Det betyr 1.100 (600 + 500 kvm) kvadratmeter med nye lokaler. Her kommer det butikker (blant annet Hekta bakeri og gårdsutsalg) og kontorer.

Interessen for kontorer dreier seg om firmaer som vil leie fra en dag i uken til 100 prosent leie. Interiørbutikken og Sirdal Sport og Friluft skal også inn i lokalene sammen med Hekta. Omkring ti firmaer har vist interesse.

Bygget skulle etter planen vært under tak til jul, men er blitt kraftig forsinket. Det skyldes ikke minst brannprosjekteringer sammen med detaljer i konstruksjonene.

Foto: Handleriet kommer like ved fylkesvei 450 og Sirdalsveien.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, person, poserer

Automatisk generert beskrivelse

Tor Sigve Vik og Edel M. Byberg skal bygge Handleriet.

Annonse

  • Prislappen for prosjektet ?
  • 25 millioner kroner inklusive merverdiavgift.
  • Hvilke tilskudd og støtte er det fra Sirdal kommune ?
  • Jeg har foreløpig ikke søkt Sirdalsvekst. Jeg fikk imidlertid avslag etter et møte hvor jeg orienterte om planene. Ufattelig saksbehandling. Det har vært en merkelig tilnærming fra kommunens side i denne saken, sier Vik, som håper de er mer positive til byggeprosjektet når søknaden kommer.

Både Tor Sigve og Edel mener det er behov for flere tjenestetilbud i Øvre Sirdal. Nå er det 4.650 fritidsboligenheter og 800 campingvogner. I tillegg er det planer om ytterligere 1.500 fritidsboligenheter som skal bygges i Øvre Sirdal.

Arkitektfirmaet Sjo Fasting i Sandnes har tegnet bygget. Det legges opp til synlige konstruksjoner for å bære takkonstruksjonen. Bygget vil være en rustikk «løestil» og bygget er godkjent av kommunen.

Et bilde som inneholder bygning, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Sinneshyttå beholder løestilen over Handleriet.