Home>Front>Dårlige værutsikter
Front Været

Dårlige værutsikter

Værutsiktene for denne helgen er svært dårlige. Natt til lørdag kommer et lavtrykk innover Sirdal og i øvre dalen er det spådd nedbør fra 55 til 92 millimeter. Kommer det som snø, er det nærmere meteren. Det er imidlertid lite trolig. Ifølge Yr skal det starte som regn og gå over til snø på lørdags ettermiddag.

Tre gule trekanter er lagt ut for Sinnes-området. Kraftig snøfokk. Svært kraftige vindkast, det er meldt om opptil 42 m/s i vindkastene lørdag kveld. Pluss jord-, sørpe og flomskredfare. Ingen lystelige utsikter.

Foto: Det er ganske heftige værutsikter for de kommende to dager.

Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse

Vinden starter på sørvest, fortsetter på vest og går lørdag kveld over på nordvest. Så skal været roe seg søndag formiddag og da skal det være minusgrader.

  • I perioden fra klokka 0100 – 1300 på lørdag vil det komme mye regn i Øvre Sirdal under 1.000 meter. Så vil været dreie til en kaldere værtype og det vil være snøbyger ut over ettermiddagen og kvelden. Natt til søndag vil det komme lokale, kraftige vindkast opptil 35-42 m/s, sier vakthavende meteorolog, Julie Solsvik Vågane ved Meteorologisk Institutt i Bergen, til Sirdalmedia.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, bilvei

Automatisk generert beskrivelse

Risa måtte strø de glatte veiene fredag.

Fredag er det noen minusgrader og glatt på veiene etter at fylkesveier og hytteveier er ryddet for snøværet som var torsdag. Det har derfor vært nødvendig med strøing for å sikre veiene.

Annonse

Fidjeland og Ådneram skitrekk vil trolig stenge sine alpinanlegg lørdag, dersom værmeldingene ifølge Yr slår til som forventet.

  • Da er det ikke så trivelig å være i alpinbakken med regn og sterke vindkast, sier Torbjørn Tjensvold, eier og driver av Fidjeland Skitrekk.

Roy Kleiberg i Sirdal Skisenter sier fredag er en fin dag i skitrekket. Lørdag er han mer urolig for de meldinger som er varslet med regn, snø og mye vind. Fredag måtte de fjerne isen fra stolheisen etter at den bløte snøen torsdag hadde fryst til is i løpet av natten. På toppen av bakken var det finere og tørrere snø.

Ånen Ådneram har kjørt med snøscooter fra Sirekrok til Grydalen på Lyseveien. Sirdalsløyper har kjørt opp Hønedalen og halve Sesilåmløypa. Det vil også bli kjørt fra Flesebekk til Donsen. Ellers er det svært isete fra Kvæven via Haugen og til Nesset. Men Degløypa viste seg fra en bedre side.

Et bilde som inneholder snø, person, utendørs, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Randi Glette var fornøyd med dagens tur.

  • Der var det forholdsvis bra føre, sier en fornøyd Randi Glette som var på tur med sin mann. Først ned til Haugen på isete løype, etterpå inn til Degdammen på snødekket løype.

Det blir sikkert mye innevær denne helgen, men ser du på Yr for neste uke, så vil det komme mer snø. Og det trenges i både løyper og bakker.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, natur

Automatisk generert beskrivelse

På Haugen var det svært isete i løypene.