Home>Front>Det finnes skimuligheter
Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, natur Automatisk generert beskrivelse
Front Turløyper

Det finnes skimuligheter

Der finnes skimuligheter for de som vil bruke langrennskiene i Øvre Sirdal i helgen. På Feed skiarena på Tonstad er det kunstsnø og en løype er klargjort. Der skal Tjørhomsprinten for skiskyttere arrangeres på søndag. Alpinbakkene er klargjort. Men det er meldt plussgrader i helgen.

Det har vært mye vær den siste uken, med regn, snø og sterke vindkast. Det er derfor ikke mye snø som har lagt seg. Mesteparten er blåst bort.

Løypekjører for Sirdalsløyper har fått satt spor de innerste 700 meterne i Hønedalen, ellers er det delvis avblåst og isete, men kjørt med tråkkemaskin hele strekningen. Det er også glattet ut i Degveien, det er brukbare forhold der.

Ellers er det isete på Flesebekk-Donsen, Haugen-Kvæven og Haugen-Nesset.

Foto: Erling Kindem har tatt dette motivet fra toppturen torsdag.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, natur

Automatisk generert beskrivelse

På Haugen er det isete og delvis bart i skiløypene.

Annonse

Ånen Ådneram vil kjøre med snøscooter og trommel på Lyseveien fredag ettermiddag for å se om han kan få til et løypeopplegg.

Erling Kindem og Einar Kristiansen, fra hyttefeltet Smølåsen på Fidjeland, var torsdag på topptur til Grubbå. Da gikk de opp fra 800 meter til 1.200 meter og rant tilbake på randoneski.

  • Litt avblåst, men vi klarte å kjøre der snøen hadde lagt seg, forteller Erling Kindem, som hadde to turer torsdag ettermiddag. Varierende snømengder. Været var aldeles nydelig med sol og blå himmel.

Kindem reiser denne helgen til Seefeld i Østerrike sammen med åtte andre fra regionen. Der er det langrenn og toppturer som står på programmet. Noen «Sandnesgauker» skal gå Dolomitten løpet. Det eldste medlemmet på turen har passert 80 år.

Ådneram Skitrekk, Fidjeland Skitrekk og Ålsheia sammen med stolheisen og Huldreheimen er klar for publikum denne helgen.

Værutsiktene for helgen, er ifølge Yr, overskyet, stille med nordvest vind og en temperatur fra minus en til fire plussgrader.