Home>Front>Fra snøvær til regnbyger
Et bilde som inneholder lys, mørk, uskarpt, uklar Automatisk generert beskrivelse
Front Været

Fra snøvær til regnbyger

De dårlige værmeldingene har slått til så langt. Fredag kveld kom det 14 – 25 centimeter nysnø i øvre Sirdal, med et par minusgrader. Ved 2-tiden i natt snudde det fra snø til regn. Og siden har det fortsatt. Alle skitrekkene er stengt lørdag.

  • Der vi har brøytet, er det spinnglatt, sa Thor-Jostein Bjunes, som var ute med traktoren og brøytet ved 6-tiden. – Strøing er nødvendig etter å ha ryddet snøen.

Byggeleder Per Magne Hindersland i Agder Fylkeskommune opplyser til Sirdalmedia at alle fylkesveier nå er ryddet for snø. De verste plassene var det 20-30 centimeter med snø. 8-10 brøytebiler har vært i sving hele natten og på morgenkvisten for rydding. Nå trenger mannskapene hvile før neste etappe og uværet som er ventet til kvelden og natten.

Foto: Thor-Jostein Bjunes brøytet først bort snøen og måtte etterpå strø siden det ble så glatt.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, snø

Automatisk generert beskrivelse

Foto: Det er ganske heftige værutsikter for lørdag ettermiddag/kveld, med snø og vind.

Tre gule trekanter er lagt ut for Sinnes-området. Kraftig snøfokk. Svært kraftige vindkast, det er meldt om opptil 42 meter i sekundet i vindkastene lørdag kveld. Pluss jord-, sørpe og flomskredfare. Ingen lystelige utsikter.

Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse

Vinden startet på sørvest, fortsetter på vest og går lørdag ettermiddag/kveld over på nordvest. Så skal været roe seg søndag formiddag og da skal det være minusgrader.

Annonse

  • I perioden fra klokka 0100 – 1300 på lørdag vil det komme mye regn i Øvre Sirdal under 1.000 meter. Så vil været dreie til en kaldere værtype og det vil være snøbyger ut over ettermiddagen og kvelden. Natt til søndag vil det komme lokale, kraftige vindkast opptil 35-42 m/s, sier vakthavende meteorolog, Julie Solsvik Vågane ved Meteorologisk Institutt i Bergen, til Sirdalmedia.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, bilvei

Automatisk generert beskrivelse

Brøytemannskapene måtte strø de glatte veiene både fredag og lørdag.