Home>Næringsliv>Gledens dag
Et bilde som inneholder person Automatisk generert beskrivelse
Næringsliv Nyhet

Gledens dag

Å få servere alkohol igjen, er en gledens dag. Men det er mye som skal ordnes på 24 timer, til gjestene kommer fredagskvelden, sier Eivind Klemetsen ved Sinnes Fjellstue til Sirdalmedia.

  • Da må det skaffes kokker, servitører og dørvakt. Så må det handles inn mat. Trenger såpass med mannskap, siden det er bordservering av både mat og drikke. Det er langt fra normalt med bordservering, påbudt munnbind og en meters avstand.

Klemetsen opplever åpningen som stress og merarbeid. Det er mange som ikke forstår det. – Det koster mer enn det smaker, sier Klemetsen som er i Stavanger for å hente folk og handle inn.

  • Men vi skal være positive. Bra for alle som driver i serveringsbransjen. En gledens dag, gjentar Eivind.

Arkivfoto: Eivind Klemetsen synes det er en gledens dag.

Et bilde som inneholder innendørs, person

Automatisk generert beskrivelse

Marit Therese Sinnes fyller opp vinskapene.

  • Vi har hatt jevnt godt besøk i romjulen og forrige helg. Nå blir det tilnærmet normale tilstander siden det er lov å servere alkohol, både i restauranten og i baren, sier June Hansen, restaurantsjef ved «Slottet».

Siden årsskiftet har de fått nytt «kokkelag» med en representant fra Stavanger, Portugal og Estland. Ny meny er ventet i månedsskiftet januar/februar. Lunsj på lørdagene er det som regel alltid fullt.

Simon Nesset jobber med en del nye drinker som skal serveres i baren. Det er forskjellige drinker som inneholder multer, chili, akevitt, honning, bjørnebær og powpow med blåbærsmak.

Annonse

Alle serveringssteder er klar og tilpasset de nye regler. Servering av alkohol slutter klokka 2300 og en halv time senere er det slutt på drikking av alkohol. Da skal dørene stenges.

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, hylle

Automatisk generert beskrivelse

Simon Nesset er klar med forskjellige drinker i baren.

Serveringssteder

  • Skjenkestopp fra klokken 23.00 på steder med skjenkebevilling, og man må senest klokken 23.30 slutte å drikke alkohol på skjenkestedet.
  • Skjenking skal skje ved bordene.
  • Serveringsstedet skal sørge for at alle kan holde 1 meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.
  • Krav om munnbind der det ikke er mulig å holde meteren, unntatt mens man sitter ved bordet.
  • Plikt til å registrere gjester som samtykker til det.

Munnbind

  • Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder. Påbudet gjelder også for ansatte med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer.
  • Det er ikke krav til munnbind mens man sitter ved et bord på serveringssted.

Et bilde som inneholder bord, innendørs, person, spisestuebord

Automatisk generert beskrivelse

Gasspeisen er tent og gjestene nyter utsikten.