Home>Front>Hekta på håndverkstradisjoner
Et bilde som inneholder tekst, person, bakt Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Hekta på håndverkstradisjoner

Et nytt firma er i emning i Øvre Sirdal. To innflytta damer fra henholdsvis Stavanger og Flekkefjord har etablert Hekta Sirdal As. Ingvild Fagerheim Skadberg og Åsne Lilledrange Fjeldsaa satser på baking (spesielt surdeigbrød) og gårdsutsalg.

De kjente ikke hverandre fra før. Ingvild på Sinnes og Åsne i Omlid var på nikk i barnehagen og på butikken. De hadde samme drømmer om salg av bakervarer, gårdsutsalg og salg av garn. De begynte å snakke sammen og nå er det blitt et firma. De starter i det små og skal elte brøddeiger og rulle ut kanelsnurrer og boller, i første omgang på hobbybasis. Til høsten skal de inn i lokalene til Handleriet til Sinneshyttås nybygg.

De debuterte på julemessen til Sirdal Huskyfarm på Runtleneset. Der var det kø og stor etterspørsel etter ferske brød og kanelsnurrer. Varene ble nærmest revet bort.

Foto: Lørdag presenterte Ingvild og Åsne seg på Fjellstuå med hjemmelagde produkter.

Et bilde som inneholder person, innendørs, personer

Automatisk generert beskrivelse

Åsne og Ingvild debuterte på julemessen til Sirdal Huskyfarm.

Lørdag hadde de en «Pop-Up» i Sinnes Fjellstue med salg av firkornsbrød, kanelsnurrer, rundstykker, brownies og varm sjokolade. Åsne stilte med fersk melk fra «fjoset» som ble brukt til varm sjokolade. Den kan anbefales.

Annonse

Framover kan du nå bestille brød og hente hver fredag på Fjellstuå mellom klokka 1600 og 1900. Du benytter enten Instagram eller Facebook-siden ved bestilling. Det legges opp til baking av surdeigsbrød.

Anna Kvæven kom til Fjellstuå for å handle. Hun ville gjerne prøve produktene. Betaling med Vipps likte hun minst og måtte av gårde for å hente kontanter.

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Anna Kvæven ville gjerne prøve produktene fra Ingvild (bilde) og Åsne.

  • Vi hadde denne «Pop-Up» for å markedsføre oss og legge igjen et «visittkort» hvor publikum fikk se hvilke produkter vi har å tilby, sier Ingvild og Åsne.

De vil satse på ren lokal mat, ikke tilsetting av noe ekstra. Det skal være økologiske og bærekraftige bakervarer. De har fått låne lokaler hos Åse Bente Sinnes som driver med hjemmelaget «Blåne Is» på Sinnesgården. Det er blant annet installert en elektrisk steinovn.

  • Baking av surdeigsbrød kan være en risikosport. Fredag gikk det galt da vi skulle lage surdeigsbrød til «åpningen» lørdag. Men det er dessverre sånt som skjer innimellom, sier Ingvild.

Økologisk mel får de fra Klepp og dette kommer med Bring når det bestilles. På sikt vil de gjerne bygge videre på håndverkstradisjonene og utvide sitt sortiment.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Enkel markedsføring med prisliste.

Ingvild går i lære hos svigermor, Jofrid Sinnes, for å lære gammeldags lefsebaking. Hun er på god vei nå. Ingvild er gift med Torger Åge Sinnes og de har tre barn.

Åsne, utdannet dyrlege, vil gjerne utnytte mer fra gården på Omlid. Hun er gift med Johan Lilledrange Fjeldsaa og de har tvillinger. På sikt kan det bli snakk om produksjon og merbruk av melka til smør, ost og rømme, for eksempel.

Begge er glad i strikking og salg av garn håper de å få til i det nye utsalget. All den saueulla som årlig finnes i Sirdal, skulle de gjerne hatt tak i og fått laget eget «Sirdalsgarn». Tenk å få selge garn fra heiane lokalt i vårt eget distrikt.

Det mangler ikke på ideer og drømmer, men nå har de startet med brødbaking og vil bygge videre på det. I vinterferien håper de å kunne tilby mer fra sitt utsalg i Fjellstuå. Og all sommertrafikken vil de gjerne utnytte. Mulighetene er der. Bare de får til en stabil produksjon, så blir det både brød, kanelsnurrer og varm sjokolade.

Et bilde som inneholder person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Varm sjokolade, med melk fra gården til Åsne. Ingvild skjenker i en kopp.