Home>Front>Kaldt og fine forhold
Et bilde som inneholder utendørs, snø, himmel, scene Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Kaldt og fine forhold

Torsdag morgen var det 15 – 18 minusgrader i Øvre Sirdal. Stille, klart og fint vær. Sirdalsløyper tilbyr langrennsentusiastene spor å gå i. Alpinbakkene har preparert sine løyper og gleder seg til helgen med kunstsnø i bunnen og natursnø på toppen. Men, det er ikke nok naturlig snø til å kjøre utenfor løypene enda.

Værutsiktene, ifølge Yr, er at det skal bli mildere til helgen, omkring 5 minusgrader. Det er ventet mer snø fredag og lørdag. 16,5 mm er meldingene, oppå de 17 centimeter som er kommet denne uken.

Ånen Ådneram forteller at han har kjørt med snøscooter fra Sirekrok til Grydalen, på Lyseveien. Foreløpig er det for løs og lett snø til å bruke tråkkemaskinen.

Siri Fidjeland i Sirdalsløyper forteller at det er faste og fine forhold fra Nessetbrua til Degdammen. Om kveldene er det flomlys mellom Kvæven og Haugen. I Hønedalen er det kjørt spor. Det er også mulig å benytte Sesilåmitraseen. Fra Flesebekk til Donsen er det kjørt med scooter og sporkall.

Foto: I Hønedalen er det kjørt spor innover til bommen.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, gå på ski, skråning

Automatisk generert beskrivelse

Alpinforholdene er gode. Dette er et arkivfoto fra Fidjeland Skitrekk.

Annonse

Ådneram Skitrekk åpner i helgen for alpinkjøring i hele bakken inklusive fjelltrekket. Torbjørn Tjensvold i Fidjeland Skitrekk er foreløpig usikker om fjelltrekket kan åpnes. Ellers er hovedtrekk og barnetrekk klar til helgen.

Øystein Tjørhom i Sirdal Skisenter forteller at nedfartene i Hulderheimen, stolheisen og Ålsheia er kjempegode. Han anbefaler ikke å kjøre utenfor løypene, det mangler nok en del snø foreløpig.

  • Lørdag er vi utsolgt for dagskort og søndag er det 33 dagskort igjen. Så er det også noen formiddags- og ettermiddagskort ledige, sier Tjørhom som nå har åpent i stolheisen og Hulderheimen hver dag fram til påske.

Et bilde som inneholder utendørs, person, personer

Automatisk generert beskrivelse

Lørdag er det utsolgt for dagskort i Sirdal Skisenter.