Home>Front>Kraftige regnbyger og vindkast
Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, tre Automatisk generert beskrivelse
Front Været

Kraftige regnbyger og vindkast

Ved 13-tiden lørdag dreide vinden og kastene ble merkbart sterkere. Det samme var tilfellet med regnbygene. Kraftigere og mer regn. Ved 14-tiden er det to plussgrader på Sinnes, den temperaturen var for noe timer siden 5 plussgrader.

Det er ventet at vinden går over på nordvest. Regnbygene skiftes ut med snøbyger, ifølge meldingene fra Yr. Vindkastene merkes godt her vi har hytte på Rubetødnan. Snakket med en som nettopp hadde vært på Slottet og der var det svært kraftige vindkast.

Ifølge vakthavende ved Sira-Kvina Kraftselskap, Mari Galta, er vindstyrken på Svartevassmagasinet Duge og Roskrepp kommet opp i 8 – 10 meter i sekundet (m/s). Temperaturen varierer mellom 0,7 til 2,6 grader. Kraftselskapet har god plass i inntakene for den forventede vannmengden som kommer etter det kraftige lavtrykket og uværet denne helgen.

Foto: Dette er en god illustrasjon over værforholdene ved Flesebekk. Tråkkemaskinen står i påvente av snøvær, mens vannet fosser ned fra fjellsiden.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Flom i Solheimsdalen, minner mer om høst- eller vårflom.

Tormod Ousdal i Sirdal Bilberging opplyser at det ikke har vært noe spesielt å gjøre hittil i uværet. Fylkesveiene er forholdsvis bare og gode å kjøre på, men det kan raskt endre seg med meldingene om snø for lørdagskvelden og natt til søndag.

Annonse

Foto: Det er ganske heftige værutsikter for lørdag ettermiddag/kveld, med snø og vind.

Tre gule trekanter er lagt ut for Sinnes-området. Kraftig snøfokk. Svært kraftige vindkast, det er meldt om opptil 42 meter i sekundet i vindkastene lørdag kveld. Pluss jord-, sørpe og flomskredfare. Ingen lystelige utsikter.

Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder tekst, snø, utendørs, tre

Automatisk generert beskrivelse

Skiløypene på Haugen er oversvømt av vann.

Vinden startet på sørvest, fortsetter på vest og går lørdag ettermiddag/kveld over på nordvest. Så skal været roe seg søndag formiddag og da skal det være minusgrader.

  • I perioden fra klokka 0100 – 1300 på lørdag vil det komme mye regn i Øvre Sirdal under 1.000 meter. Så vil været dreie til en kaldere værtype og det vil være snøbyger ut over ettermiddagen og kvelden. Natt til søndag vil det komme lokale, kraftige vindkast opptil 35-42 m/s, sier vakthavende meteorolog, Julie Solsvik Vågane ved Meteorologisk Institutt i Bergen, til Sirdalmedia.

Et bilde som inneholder utendørs, bil, bilvei, tre

Automatisk generert beskrivelse

Mye overvann på veiene, bilistene bør derfor være oppmerksomme på denne faren.