Home>Front>Kraftige vindkast, Hunnedalsveien åpen
Et bilde som inneholder bakke, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Været

Kraftige vindkast, Hunnedalsveien åpen

Når helgens uvær skal oppsummeres kan vi konkludere med kraftige vindkast i perioder. Verst på toppen av stolheisen i Tjørhomfjellet med 36 m/s. Hunnedalsveien var stengt natt til søndag, men ble åpnet igjen ved 11-tiden søndag.  Mye nedbør, mest i form av regn. Lite snø, men det som kom var hovedsakelig i luften. I tillegg ble det en del snøfokk. 

  • Vi måtte stenge fylkesvei 450 eller Hunnedalsveien ved 21.30-tiden lørdag på grunn av dårlig sikt, opplyser Per Magne Hindersland, byggeleder ved Agder Fylkeskommune, til Sirdalmedia. 

  • Ikke store mengder med snø, men god gammeldags rennefokk har vi opplevd i natt. Snøen har blåst i fenner og på Brendehei var de oppi en meter enkelte plasser, forteller Thor-Jostein Bjunes, som brøyter for Sinneshyttå. – Men det er tørr og fin snø som er kommet siste natten. Kommende uke er det meldt kaldere vær og mer snø.

Et bilde som inneholder person, mann, har på seg, utendørsAutomatisk generert beskrivelse

Arkivfoto av Roy Kleiberg.

  • Jeg lever av å åpne skitrekkene, ikke å stenge dem. Det er deprimerende med denne blåsten, sier driftsleder Roy Kleiberg ved Sirdal Skisenter, som har vært på jobb siden klokka 0330 i natt.

På toppen av stolheisen ble det målt 36 meter i sekundet over lengre tid i morges. Kleiberg har liten tro på at heisen blir åpnet søndag. Roer vinden seg, er det mye is som må fjernes på stolheisen før den kan settes i drift.

Han håper imidlertid at Huldreheimen og Ålsheia kan åpnes i løpet av søndagen.

Ifølge Sinnes målestasjon på Haugen kom det 50,1 mm med nedbør fra fredag kveld til lørdag kveld. Blanding av snø og regn, men mesteparten regn. Kraftigste vindkast som er registrert der var på 23,1 meter i sekundet ved 17-tiden lørdag. I natt var det kraftigste vindkast 20,6 m/s ved 3-tiden.

Et bilde som inneholder vegg, innendørs, trinnAutomatisk generert beskrivelse

Snøen pakket seg i fenner i natt.

Annonse