Home>Friluft>Snøen er nesten forsvunnet
Et bilde som inneholder snø, utendørs, fortau Automatisk generert beskrivelse
Friluft Front

Snøen er nesten forsvunnet

Mildværet, sammen med sterk vind de siste dagene, har tæret mye på snøen i Øvre Sirdal. Det ser ikke ut for at det blir noen drømmehelg for de som ønsker å gå på langrennstur. Snøen er nesten borte og det ligger bare en iset såle igjen.

  • Denne helgen anbefaler jeg truger med brodder, hvis det er ønskelig med en tur, sier Siri Fidjeland i Sirdalsløyper, som er overrasket over hvor mye vinden og varmegradene har tæret på snøen. Regn har det heller vært lite av.
  • Nå blåser det orkan på toppen av stolheisen med 36 m/s, forteller driftsleder Roy Kleiberg i Sirdal Skisenter.

Den sterke vinden gjør at både stolheisen og Huldreheimen er stengt fredag. Wireren klarte ikke holde seg innenfor løypa til trekket i Huldreheimen.

Øystein Tjørhom forteller at det nesten er utsolgt på lørdag i Tjørhomfjellet og Ålsheia. Søndag er det 233 ledige dagskort.

Mesteparten av snøen er også forsvunnet i Ådneram-distriktet. Ånen Ådneram forteller at fjelltrekket er stengt. Ingen skiløyper. Nå vurderes det om skitrekket vil holde åpent i helgen i det hele tatt. Det skyldes svært isete løyper i bakken, der mangler det nysnø på sidene av kunstsnøen.

Foto: Den populære turløypa fra Haugen til Kvæven er isete og noen plasser kommer grusen fram.

Et bilde som inneholder snø

Automatisk generert beskrivelse

Torbjørn Tjensvold bruker denne tråkkemaskinen til å tråkke ned isen på overflaten for å få gode løyper.

Annonse

Fidjeland Skitrekk vil være åpent, lover Torbjørn Tjensvold. Bakken vil bli preparert og frest med den nye tråkkemaskinen, slik at det isete laget på toppen blir fjernet til fordel for styresnø slik at en kan kjøre og svinge som normalt.

Fredag er det sterk vind og sol. Natt til fredag blåste det vindkast opp mot liten storm, 24 m/s, fra nordvest. Vinden skal avta ut over dagen. Temperaturen ligger rundt null grader.

Lørdag er det ifølge Yr meldt om 4-5 minusgrader og stille. Noen snøbyger på ettermiddagen. Søndag meldes det mildere vær igjen med sørvest vind og 1-2 plussgrader. Regnbyger og mot kvelden snøbyger og minusgrader. Veldig varierende værutsikter.

Værmeldingene er varierte og ikke de beste for helgen.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, hus, dag

Automatisk generert beskrivelse

Turløypa ved Langhuset på Haugen var svært isete i formiddag.