Home>Nyhet>Stor snøskredfare
Et bilde som inneholder bord Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Været

Stor snøskredfare

Temperatursvingninger og forventet regn gjør at det er stor snøskredfare i heiene i Sirdal. Hold deg unna brattere terreng med mer enn 30 prosent stigning. Veier og bebyggelse kan også være utsatt for skredfare, advarer varsom.no, som har varslet rødt nivå.

  • Hold deg unna brattheng der det er snø, sier Jostein Aasen, vakthavende snøskredvarsler i NVE.
  • Rødt varsel betyr ustabile forhold. Varmere værtype og regn kan utløse snøskred.

Torsdag ventes stor snøskredfare i region Heiane i Sirdal, ifølge Yr.no. I tillegg meldes det om kraftige vindkast, både onsdag og torsdag, gult nivå.

Snøskredproblemet dreier seg om våt snø (flakskred og løssnøskred). Flere utløste snøskred er forventet.

Temperaturøkning og regn til fjelltopphøyde vil svekke bindinger i snødekket og en kan forvente våte skred i alle himmelretninger, ifølge varsom.no.

Regionen er for det meste snødekket fra om lag 300 meter over havet, men mye av terrenget er kun dekket av det siste snøfallet. Det var observasjoner på overflaterim i slutten av forrige uke og stedvis kan dette nå ligge som vedvarende svakt lag i snødekket. Utbredelsen er foreløpig usikker, men en bør være oppmerksom.

Rogaland og Agder ligger i utkanten av ekstremværet «Gyda», så de ekstreme nedbørsmengder og vind er ikke ventet i Sirdal. Der melder Yr om 21 mm på torsdag.

Annonse

Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse