Home>Friluft>Suksess for byttedag
Et bilde som inneholder gulv, person, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Friluft Front Næringsliv Nyhet

Suksess for byttedag

Dette var et kjempetiltak som vi har savnet. Har vært misunt på min bror i Drammen som har kjøpt og solgt hver vinter på byttemarked. Nå er vi kvitt masse ski, sko og utstyr og kjøpt nytt brukt til våre tre barn, sier fornøyde Monica Erevik Baer-Olsen og Ådne Baer-Olsen, fra Klepp, men holder til i campingvogn på Sinnes.

Sirdalsløyper hadde annonsert byttedag lørdag og søndag i grendahuset på Tjørhom. Masse utstyr kom inn mellom klokka 0900 – 1100. For de som vil levere søndag, er det muligheter for samme tidsrom.

  • Jeg hadde mange scenarioer i hodet natt til lørdag. Tenk hvis det ikke kommer noen, tenk hvis det blir lang kø og mye venting, sier Lone Stormoen, daglig leder for Sirdalsløyper, om opptakten. Nå er hun fornøyd med tiltaket.

Foto: Ådne Baer-Olsen og Monica Erevik Baer-Olsen fant tre par slalåmski med utstyr til barna.

Et bilde som inneholder person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Lone Stormoen var fornøyd med byttedagen.

Ifølge kommuneoverlegen var det bare tillatt med 20 personer inne i lokalet samtidig, Dessuten måtte alle ha munnbind og holde avstand. Det så ut for at alle fulgte påbudene.

  • Sirdalsløyper tjener ikke noe på dette tiltaket, men vi ønsker å bygge opp et godt omdømme slik at det blir lettere for turistene å betale løypebidrag. Det ser ut til at det er mye ski og utstyr som er til salgs. Noen kommer også med nesten nye ski og sko, sier Stormoen, som er fornøyd med byttedagen så langt og pågangen fra publikum.

Et bilde som inneholder person, innendørs, gulv

Automatisk generert beskrivelse

Marethe Clason prøver hjelm på sønnen Håkon.

Annonse

Blir dette en suksess, noe det ser ut for, vil det være muligheter for å utvide med vinterklær og dresser, spesielt for barn og unge. Nå er det kommet inn både rulleski og skøyter.

  • Det ser ut for at utstyret forsvinner fort. Alt utstyr er merket med pris og mobilnummer og så vipses pengene til eier, sier Stormoen og blir noe utstyr stående igjen, doneres det til hjelpeorganisasjonen Bahati.

Det var kø for å komme inn og det hadde sin årsak med begrensningen av antall personer samtidig i lokalene. Solveig Marie Ådneram fra Sirdalsferie var og delte ut bladet Sirdal, samtidig som hun solgte noen vinteraktiviteter. Sirdal Skilag fristet med nystekte lapper og kaffe.

Et bilde som inneholder person

Automatisk generert beskrivelse

Arild og Hege Sandstøl fra Haugen camping har funnet to par ski.

Et bilde som inneholder gulv, innendørs, person, barn

Automatisk generert beskrivelse

Ulrik Nes Clason prøver et par slalåmsko.

Et bilde som inneholder gulv, innendørs, person

Automatisk generert beskrivelse

Masse sko og slalåmski til salgs på byttedagen til Sirdalsløyper.