Home>Alpint>30.000 vinterferiegjester
Et bilde som inneholder person, tre Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Skiløyper Turløyper Været

30.000 vinterferiegjester

I neste uke forventes det at omkring 30.000 vinterferiegjester vil komme til Øvre Sirdal. Fredag begynner vinterferien for skolene i Rogaland. Det ventes innrykk i fritidsboligene/leilighetene, og overnattingsstedene melder om nesten fullbooket. I tillegg vil mange komme på dagsturer. Snø er det massevis av og ifølge Yr er mer snø på gang før helgen.

Koronarestriksjonene, med blant annet meteren og munnbindpåbud, er historie nå. Smittefaren er der fremdeles, så en bør selv være litt oppmerksom over sin adferd med andre mennesker.

Nå er det snaut meteren med snø ved målestasjonen på Sinnes, mens Ådneram har langt over meteren ved deres målestasjon.

Foto: Helene og Kjetil Medby nyter utsikten ved uterestauranten på Slottet.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, snø, natur

Automatisk generert beskrivelse

Mye snø og fine forhold i Sirdal venter turistene.

Værutsiktene ser tålig bra ut. Lite vind fra lørdag og temperaturen vil svinge fra en pluss til ni minusgrader, viser langtidsvarselet fra YR. Ikke noe snøvær er på gang. Men været kan fort skifte, det har vist seg mange ganger denne vinteren.

Annonse

Alpinanleggene er klar for stor utfart. Alle løyper og heiser er klar, fra Tjørhomfjellet til Ådneram. Fjelltrekkene er også preparert og klargjort til vinterferien.

Sirdalsløyper og Ånen Ådneram i Ådneram, har også kjørt tråkkemaskiner og klargjort løypene. Nå er det kjørt opp løyper til Kvinen, Ånghelleren, Jogledalen, Urdalskaret og opp mot Storeknut i tillegg til de vanlige løypene.

Et bilde som inneholder person, utendørs, kvinne, smilende

Automatisk generert beskrivelse

Lone Stormoen i Sirdalsløyper.

Fluorsmøring

Fluorsmøring er på vei bort fra markedet, har FIS og EU bestemt. Denne sesongen har barn og unge under 16 år ikke hatt tillatelse til å bruke fluorsmøring. Neste trinn er å kutte det ut totalt, men foreløpig er det ikke satt noen dato for dette. Fjerning skyldes helseskadelige stoffer i fluoren, både for mennesker og dyr i naturen.

Lone Stormoen, daglig leder i Sirdalsløyper, oppfordrer alle å kutte ut eventuelle rester av denne smøringen. Partikler og stoff i smøringen kan være skadelig. Stormoen oppfordrer til å returnere eventuelle rester til Swix, så får du et gavekort i retur.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, snø, bil

Automatisk generert beskrivelse

Sirdal Resort har 22 rom til utleie i vinterferien.

Overnattinger

Både Sirdal Høyfjellshotell og Sirdal Resort melder om nesten fullbooking av sine rom. Begge helger er opptatt men det finnes noen ledige rom i midtuken.

  • Det ser lovende ut for våre 22 rom vi har til utleie, sier Øystein Tjørhom, daglig leder ved Sirdal Resort og Skisenter. Restauranten «Lodge» vil være åpen alle dager.

Et bilde som inneholder person, mann, snø, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Øystein Tjørhom.

  • Etter en begredelig sesongstart, kan det bare gå en vei. Oppover for både utleie og ikke minst alpinanlegget. Selv om billettsalget til alpinanlegget er foreløpig rolig, regner jeg med at det snart setter fart og blir utsolgt.

Et bilde som inneholder person, mann, dress

Automatisk generert beskrivelse

Simen Berge ved Sirdal Høyfjellshotel.

Simen Berge, daglig leder ved Sirdal Høyfjellshotell,

er fornøyd med belegget, selv om det fortsatt er noen ledige rom. I vinterferien legges det opp til en del aktiviteter og underholdning. Musikkbingo, besøk av Brix brygghus fra Bryne, Frank og Jarl spiller livemusikk og selvsagt er det komletorsdag. En tradisjon som holdes ved like.

Slottet og Kvæven kafe forventer også mye besøk til lunsj og middag den kommende uken. Sistnevnte kafe feirer ett års jubileum for sin drift på Kvæven kommende fredag. Eivind Klemetsen i Sinnes Fjellstue forventer også mye gjester og stort innrykk i neste uke.

Restaurantsjef June Hansen ved Slottet har også god booking, men det finnes også muligheter for ledige bord noen dager. Så håper hun også været viser seg fra sin beste side, slik at uterestauranten kan benyttes.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Sinnes Fjellstue er klar for å ta imot vinterferiegjestene.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, tre

Automatisk generert beskrivelse

Nå er det gode forhold i de oppkjørte løypene.

Bilder fra vinterferien

Sirdalmedia ønsker bilder fra vinterferien. Men vennligst oppgi når og hvor bilde er tatt. Vi ønsker også navn på eventuelle personer som er avbildet. Send dem til:

Leif.Sirevaag@Sirdalmedia.no

Et bilde som inneholder snø, himmel, utendørs, natur

Automatisk generert beskrivelse

Kvæven er et viktig utgangspunkt for turer, spesielt for familier med barn.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, bil, bilvei

Automatisk generert beskrivelse

Bakken opp til Gravassryggen kan være en lei bakke, hvor det ofte oppstår kø på fredagskveldene.