Home>Front>En halvmeter snø og mye måking
Et bilde som inneholder person, snø, snowboard, poserer Automatisk generert beskrivelse
Front Turløyper

En halvmeter snø og mye måking

I løpet av de siste dagene er det kommet mye nysnø i Øvre Sirdal. Det anslås å være omkring halvmeteren nå. Vestavinden gjør at snøen blåser i fenner og enkelte plasser kan det være nokså vanskelig sikt.
  • Vi må holde de store snømengder unna og måke reint på terrassen, sier Monica og Lars Myklebost, som har hytte på Rubetødnan.

Det var mange snøfresere i aksjon lørdag, for å rydde veier, terrasser og parkeringsplasser. Traktorene var også ivrige med å holde veiene fri for snø i hyttefeltene.

På fylkesveiene var Risa i sving med sine biler for å rydde unna snømengdene.

Foto: Familien Myklebost måker snø, fra venstre Aksel, Lars og Monica.

Et bilde som inneholder tekst, snø, tre, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Risa holder fylkesveiene åpne.

Tråkkemaskinene til Sirdalsløyper var tidlig ute for å klargjøre løyper, men det snødde fort igjen i sporene. Skulle du benytte de flotte løypene, måtte du være tidlig etter brøytingen.

Annonse

Kraftigste vindkast var i natt ved 3-tiden. da blåste det 13 meter pr sekund. Målestasjonen på Haugen viser 41 centimeter med snø og temperaturen har svingt mellom null og minus fire grader.

Per Magne Sinnes bekrefter at snømåleren hans er på cirka 50 centimeter. Ifølge Yr er det meldt 102,5 mm snø til og med neste søndag 13. februar. Det ser med andre ord lovende ut for skimulighetene framover.

Et bilde som inneholder tekst Automatisk generert beskrivelse

Snømåleren til Per Magne Sinnes viser cirka halvmeteren med snø.