Home>Front>Glatt i GP-rundkjøringen
Et bilde som inneholder snø, utendørs, snøscooter, natur Automatisk generert beskrivelse
Front Kommunen Nyhet Samferdsel

Glatt i GP-rundkjøringen

Fredag kveld var det ekstra glatt på fylkesvei 450 i GP-rundkjøringen på Sinnes. Aftenbladet skriver at minst 100 biler sklei ut og møtte brøytekanten. Heldigvis var det mye snø, som reddet bilene for større skader.

Fredagskvelden er det stor trafikk til hyttene og kom bilene kjørende i kø, skjedde det lite. Men kom bilen alene, stor eller liten, var det gjerne større fart og da sklei bilen utfor veien på det glatte føret.

Snøen fungerte som en buffer. Men der var større fare for påkjørsler bakfra og publikum som var i veibanen og gjerne dyttet og hjalp bilene.

  • Med all snøen i rundkjøringen er det dårlig sikt. Derfor blir det farlig når nye biler kommer kjørende uten å se noen meter fram, sier Tormod Ousdal, i Sirdal Bilberging/Viking.
  • Veivesenet må bli mye flinkere og raskere til å strø. Det gjelder denne rundkjøringen og det samme er tilfellet ved Sinnes Fjellstue. Pluss bakken opp til Gravassryggen fra Valevatnet. Der stod det fullt av biler forrige fredags kveld.

Magne Tveiten, prosjektleder i Agder Fylkeskommune, opplyser at rundkjøringen er bygget etter forskriftene med doseringer. Han synes det høres merkelig ut at så mange biler skal skli utfor. Men fart, glatt underlag og piggfrie dekk, kan være årsaker, uten at han kjenner detaljene til utforkjøringene.

Foto: Dette bilde er tatt lørdag og ingen sklei utfor da.

Et bilde som inneholder tre, bilvei, utendørs, vei

Automatisk generert beskrivelse

Her er krysset fotografert i høst, bilene sklei ut mot Svartevatnet.

Annonse

Per Magne Hindersland, byggeleder i Agder Fylkeskommune, opplyser at det er svært utfordrende med store mengder snø, brøyting, vind og strøing. Han oppfordrer bilistene til å ta det litt med ro på dette vinterføre, så skal brøytemannskapene gjøre det beste med brøyting og strøing.

Strøing ble utført på kvelden fredag, men i løpet av lørdag er det kommet snøbyger. Da er sanden borte og nye problemer oppstår. Derfor må en hele tiden være på vakt. Etter brøyting er det nødvendig med strøing, ellers kan det lett gå galt. Det samme er tilfelle ved Fjellstuå. Mange har fått ødelagt sine dekk og felger fordi de har sklidd borti fortauskanten uten at det har vært store snømengder.

Rundkjøringen og problemene er blitt helgens «snakkis». Men bilistene må også vise måtehold og kjøre etter forholdene. Nå er det mange steder der det er glatt.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, natur

Automatisk generert beskrivelse

Ved rundkjøringen ved Fjellstuå oppleves det samme, der bilene også sklir ut.