Home>Front>Gode snøutsikter
Et bilde som inneholder utendørs, snø Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Været

Gode snøutsikter

Mens januar var en snøfattig måned, ser det ut for at februar skal bli det motsatte. Det har i alle fall startet bra med 25-30 centimeter nysnø, som kom på tirsdag. Den kommende uken melder Yr at det skal komme 117 mm, det betyr en god meter med snø. Det er gode meldinger for både alpint og langrenn.

  • Det var gildt med all nysnøen som kom tirsdag. Jeg hadde meg en tur innover Hønedalen i de fine forholdene, forteller pensjonisten Per Magne Sinnes.
  • At januar ble så snøfattig tror jeg bare har hendt to ganger tidligere. Det er uvanlig med så lite snø og en så mild januar.

Foto: Denne skjermduppen fra Tjørhomfjellet, viser brøytingen i morges på parkeringsplassen.

Gode utsikter for mer snø.

Thor-Jostein Bjunes, som kjører brøytetraktor for Sinneshyttå, melder om fantastiske forhold og mye nysnø. Når vindretningen er på sørvest, er det gode utsikter for at det kommer mer snø. Det er et godt tegn.

Tråkkemaskinene til Sirdalsløyper var i morges ute og preparerte løyper. Med den litt kramme snøen er det glimrende forhold til å legge løyper med spor.

Foreløpig er følgende løyper klar: Hønedalen til bommen, Sesilåmitraseen, Haugen-Deg, Haugen til Neset (opp skaret) og Sinnes og Flesebekk-Donsen. Kommer det mer snø, som meldt, vil sikkert løypenettet bli utvidet. Men foreløpig er det ikke nok snømengder til å kjøre videre, eksempelvis fra Donsen.

Annonse

Et bilde som inneholder utendørs, vei, scene, bilvei

Automatisk generert beskrivelse

Flotte spor innover til Deg.