Home>Alpint>Gode utsikter for helgen
Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, scene Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Skiløyper Været

Gode utsikter for helgen

Torsdag morgen var det 8 – 10 minusgrader i Øvre Sirdal. Utsiktene for helgen ser også tålig bra ut med minusgrader og lett snøvær på torsdag og fredag, er meldingene fra Yr. Nå er det omkring 70 – 80 centimeter med snø.

Forrige helg kom det omkring 40 centimeter med nysnø. Mandag var det regnvær og da forsvant en del snø og den krympet sammen. Nå er det fast underlag i løypene. Men det har vært en tung uke for tråkkemaskinene å kjøre løypene. Med kuldegrader nå vil det være lettere. Å gå utenfor oppkjørte løyper, anbefales ikke. Da synker staver og ski omkring 30-40 centimeter.

Foto: Forholdene ligger til rette for ei god helg. Dette motivet er fra øverst i Nesedalen.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Sirdalsløyper kjører opp mesteparten av løypenettet før helgen.

Sira-Kvina Kraftselskap har nå sluttet å brøyte inn Hønedalen til Kvinen kraftstasjon ved Hegrefossen.

Planlagte jobber ved Duge kraftverk har av ulike årsaker blitt utsatt på ubestemt tid. Det er dermed tatt en avgjørelse om å vinterstenge anleggsveien inn til Duge kraftverk slik at veien kan nyttes til skigåing, melder Kraftselskapet.

Annonse

Vær obs på at det i perioder kan forekomme økt scootertransport. Veien brøytes kun opp igjen ved helt uforutsette hendelser. Endringer varsles på Facebook.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Ånen Ådneram ved Ådneram Skisenter melder om godt vintervær med mye snø og kuldegrader. Alle løypene blir kjørt opp til helgen. Se kart. Skitrekket er klargjort, inklusive fjelltrekket. – Det kan bli en enestående helg, sier Ånen om skiforholdene.

Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk melder også om gode forhold. Fjelltrekket er klart og vil bli åpnet i helgen hvis værgudene tillater det. Sist helg ble det holdt stengt på grunn av mye tåke og dårlig sikt.

Vinden har heldigvis ikke vært så kraftig denne uken, så Sirdal Skisenter regner med å åpne alle sine heiser og anlegg denne helgen. Snøen har vært mer medgjørlig og lagt seg bedre til rette denne uken.

Driftsleder Roy Kleiberg ved Skisenteret sliter med 6-7 medarbeidere som er syke på grunn av korona-smitte. Skisenteret er også underbemannet med driftsteknikere, så hvis det er noen som er ledige og vil ha jobb ut sesong, er det bare å ta kontakt, sier Roy.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, tre

Automatisk generert beskrivelse

Merking av Forbergløypa.