Home>Nyhet>Høy beredskap i vinterferien
Et bilde som inneholder tekst, gul, utendørs, transport Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Høy beredskap i vinterferien

Beredskapen er økt under vinterferien i Øvre Sirdal dette året. Det gjelder både lege- og ambulansetjenesten. Nå er det andre året i vinterferien at ambulansetjenesten ved Sørlandets sykehus har stasjonert egen ambulanse (bil 2) ved Tjørhom grendehus. I tillegg er Norsk Folkehjelp, Sandnes Røde Kors Hjelpekorps og Speidernes Beredskapsgruppe klar for oppdrag.

Å ha egen ambulanse klar til utrykning, gjør at responstiden blir atskillig kortere enn å være stasjonert på Tonstad. Det betyr minst en halvtime kortere utrykningstid. Tonstad beholder sin ambulanse som vanlig. Sørlandets sykehus bekoster denne ekstra tjenesten.

Hittil har det vært noen utrykninger. De rykket ut til ulykken ved Gravatnet lørdag hvor en motorsykkel og en bil kolliderte. På søndag rykket de ut til heisulykken ved Fidjeland Skitrekk hvor en gutt hang fast i tauet i barnetrekket etter å ha fått dette under halsstroppen på hjelmen.

Enhetsleder, Ruth Lillian Hompland i Sirdal kommune, opplyser at det også er utvidet legevakt-tjeneste under vinterferien. Da er det legevakt på Tjørhom daglig fra klokka 1000 – 1900.

  • Det nytter ikke bare å møte opp der. Du må ringe i forkant på telefon 116117 for å avtale tid med legen, sier Hompland og legger til at det er svært travelt denne uken.
  • Denne uken er det en lege som har døgnvakt på Tonstad, pluss den utvidede tjenesten på Tjørhom.

Bil 2, ambulansetjenesten, er stasjonert ved Tjørhom Grendehus. Den skal hovedsakelig ha fokus på utrykninger i øvre dalen, men skjer det noe andre steder kan den bli omdirigert fra AMK-sentralen i Kristiansand.

Foto: Ved Tjørhom grendehus er ambulansen stasjonert for utrykninger.

Annonse

Et bilde som inneholder bil, snø, utendørs, transport

Automatisk generert beskrivelse

Ved legekontoret på Tjørhom er legevaktbilen stasjonert.