Home>Front>Mange skiløyper klargjort
Et bilde som inneholder tre, snø, utendørs, skog Automatisk generert beskrivelse
Front Skiløyper

Mange skiløyper klargjort

Denne uken er det kommet 30-40 centimeter med nysnø i Øvre Sirdal. Det har bedret forholdene, spesielt for de som ønsker å gå på langrenn. Tråkkemaskinene har gått for fullt og fredag blir store deler av Sirdalsløyper sine skispor klargjort. Samme er tilfelle i Ådneram. For alpint er også denne natursnøen kommet godt med.

For de kommende dager meldes det om mer nysnø. Som vi skrev tidligere i uken forventes det bortimot en meter snø, hvis meldingene slår til. Men temperaturen ligger fra null til to minusgrader. På Tjørhom kom det regn i natt, mens det lenger opp i dalen var nysnø.

Ånen Ådneram ved Ådneram Skitrekk forteller at de har kjørt og klargjort løyper både rundt Sirekrok og inn Flatstøldalen. Når det gjelder skitrekket er det tråkket og klart for helgen. Natursnøen hjelper godt på kunstsnøen og med 30-40 centimeter nysnø er det muligheter å kjøre litt utfor løypene også.

Foto: Tre tråkkemaskiner kjørte fredag morgen opp løypene.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

I Ådneram er det klargjort skiløyper.

Sirdalsløyper har klargjort mange skispor i løpet av fredagen. Nå kan du gå på ski fra Flesebekk til Donsen og opp Sandtjønnbakkene. Fiskebudalen er ikke klargjort, der er det for vått og for mange steiner. Mer snø må til før den prepareres.

Annonse

Hønedalen, Sesilåmitrasseen, opp Nesetskaret, Fåråsen, Forsbergløypa (minus Langedalen), fra Deg til Nessetbrua er klargjort. Se vedlagte kart hvor løypene er oppkjørt.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Dette kartet viser skiløypene som er klargjort.

Sirdal Skisenter fikk noe regn i natt og deler av stolheisen måtte derfor først klargjøres for den isen som hadde lagt seg på anlegget.

Anleggene i Huldreheimen, stolheisen og Ålsheia er nå klar for bruk til helgen. Kunstsnøen hjelper godt på, men det er ikke tilstrekkelig til å åpne anleggene og heisene som ligger på baksiden. Det må komme mer snø før det blir mulig.

Øystein Tjørhom opplyser at dagskort er utsolgt for lørdagen, men at det er 150 ledige kort på søndag. I tillegg er det ledige formiddags- og ettermiddagskort. Han er kjempefornøyd med den snøen som er kommet de siste dagene, men ønsker mer velkommen.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, reiser

Automatisk generert beskrivelse

Nysnøen har krevd en del brøyting denne uken.