Home>Nyhet>Mye løs snø, men sikker is
Et bilde som inneholder plast Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Været

Mye løs snø, men sikker is

Sju medlemmer av Speidernes beredskapsgruppe ved Frikvarteret i Ådneram, har det siste døgnet vært på kjentmannstur til turistforeningens hytter på Taumevatn, Storevatn og Grautheller. De melder om mye løssnø og sikker is.

  • I enkelte partier var det svært krevende å ta seg fram med snøscooter, sier Truls Alsnes som var med på turen.
  • Vi testet isen og det var minst 20 centimeter eller mer tykkelse på isen. Over isen var det imidlertid 20 cm isvann og en halv til en meter med snø. Ikke noen ideelle forhold.

Foto: Ivar Sørbø og Truls Alsnes (til høyre) hadde en tøff tur til turistforeningens hytter.

Et bilde som inneholder snø, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Mye snø ved inngangen til Taumevatn-hytta.

Alsnes sier i tillegg at det er svært farlig ved en del partier hvor elver og bekker kommer ut til Taumevatn, Storevatn og Grauthellervatn. Der bør en vise stor oppmerksomhet.

Stavanger Turistforening skal kviste deler av løypene om en ukes tid. Der det blir kvistet løyper er det liten fare for snøskred. Der skal det være skredsikkert, altså liten fare for ras.

  • Vi hadde en strabasiøs tur. Det ble dype spor etter snøscooterne og vi hadde svært dårlig sikt med mye jordmørke, sier Alsnes, som syntes det var en kjekk og utfordrende kjentmannstur.

Eneste turist de møtte på turen, var en dame som overnattet i Statsskogs hytte ved Taumevatn. Hun var glad for å kunne gå i scootersporene tilbake.

Annonse

Et bilde som inneholder snø, utendørs, person, skråning

Automatisk generert beskrivelse

Her blir tykkelsen på isen sjekket.