Home>Alpint>Snøen blåst bort i Tjørhomfjellet
Et bilde som inneholder gå på ski, utendørs, snø Automatisk generert beskrivelse
Alpint Næringsliv Nyhet

Snøen blåst bort i Tjørhomfjellet

Vi trodde all nysnøen de siste dagene var godt nytt. Dessverre var ikke det tilfelle ved sjekking av forholdene på toppene av Tjørhomfjellet. Der har den sterke vestavinden blåst bort all snøen og dermed kan vi ikke åpne flere trekk denne helgen, sier Øystein Tjørhom, daglig leder ved Sirdal Skisenter til Sirdalmedia.

  • Det har ikke vært vår sesong så langt. Den ekstreme vinden fra vest har gjort at trekkene har vært stengt og snøen har forsvunnet i vindkastene. Pluss ising av stolheisen i perioder. Denne sesongen har vi målt 46,7 meter i sekundet på det verste, på toppen av Tjørhomfjellet.

Foto: Vindkastene har tatt snøen bort fra fjelltoppene i Tjørhomfjellet.

Et bilde som inneholder person, mann, snø, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Øystein Tjørhom synes det er lite kjekt med all vestavinden.

Nå er det for lite snø til å kunne åpne både blå og grønn linje fra stolheisen. Koblingsheisene er heller ikke klar og på toppen av Slettekvæv er det lite snø. I Dåfjelltraktene og Nyestøl ligger det mye snø. Der har snøen landet, men det er ikke mulig å komme inn der og dermed kan ikke den heisen heller startes.

  • Litt deprimerende å komme med sånne meldinger etter all snøen som har lavet ned i Øvre Sirdal den siste uken. Vi har ikke hatt så ekstreme vindforhold siden sesongen 2013/2014, sier Tjørhom.
  • Dette er ikke kjekt, men vi håper neste ukes meldinger med sør/sørvest vil bedre forholdene. Nå er det den sterke vinden og vindkastene som ødelegger.