Home>Nyhet>Tre uker til Sesilåmi
Et bilde som inneholder utendørs, snø, gå på ski, personer Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sesilåmi Sport

Tre uker til Sesilåmi

Vil du melde deg på til det legendariske høyfjellsrennet fra Setesdal til Sirdal, er det bare tre uker igjen til start, lørdag 12. mars. 430 er påmeldt, men det er god plass til langt flere deltakere. Arrangøren håper på dobbelt antall deltakere på startstreken. Pandemi-restriksjonene er opphevet og masse snø har kommet de to siste ukene. Treningsmulighetene er de beste.

Det er ingen unnskyldninger for at du ikke kan delta på de 53 kilometer fra Brokke til Sinnes skule i flott høyfjellsterreng. Dette er vinterens store styrkeprøve.

Høyfjellsrennet startet i 1976. Nå har det vært avlyst i to år, grunnet reinsdyrproblematikk og korona-pandemien. Nå blir det det 41. Sesilåmirennet som skal avvikles. I starten var det treski og glassfiberski. Rottefella-binding, kandahardresser og lange knesokker. Og selvsagt Vørterøl fra Tou på drikkestasjonene. Militære beltevogner kjørte opp løypene til den store styrkeprøven.

Nå er dette endret til moderne ski, men bare klassisk ski er tillatt. De moderne tråkkemaskinene til Åge Haugen & co kjører opp løypene og lager trikkespor. Det er imidlertid viktig å ha klær som takler kulde, vind, nedbør og det som kan komme over heia. Matstasjonene er utplassert som vanlig.

I år er starttidene justert: Kl. 07:30-08:20 Trimklasse uten tidtaking (start når det passer innenfor dette tidsintervallet) Kl. 08:30: Veteraner: (Menn over 70 år, kvinner over 60 år) Kl. 09:00: Øvrige deltakere og elite. Startpuljer 0 til og med 5. «Sesilåmi SAMMEN»: De som ønsker å gå uten tidtaking:

Følgende reiseopplegg er tilgjengelig for de som vil gå Sesilåmi: Nattbuss fra Sinnes/Tonstad/Evje – som er framme ved start 1-2 timer før start: Bestilles ved påmelding (kan etterbestilles på «min side»). Bussreise og overnatting fra Nord-Jæren fredag 11. mars: Turrennklubben Rogaland arrangerer reiseopplegg med overnatting i Setesdal. Mer informasjon her: www.turrennklubben.no

Annonse

Barnas Sesilåmi 2022: Barneskirenn uten tidtaking – for barn i alderen ca 2 til ca 12 år. Ved Sinnes Skule – ved målområdet for Sesilåmi. 2 valgfri løyper – ca 2-300 meter og ca 6-800 meter. Flotte medaljer til alle!

Et bilde som inneholder tekst, person, utendørs, skilt

Automatisk generert beskrivelse

I år kan du gå sammen som lag – uten tidtaking.

Nå har du sjansen til å være med på kraftanstrengelsen på ski fra Brokke til Sinnes, et 53 kilometer langt renn over fjellet. I fint vær og godt føre er det en glede, mens det i vind og snøvær vil være det motsatte. Alle varianter er prøvd på de årene rennet har vært avviklet. God tur.