Home>Front>Vestavinden er en utfordring
Et bilde som inneholder snø, utendørs, dekket, natur Automatisk generert beskrivelse
Front Turløyper

Vestavinden er en utfordring

Vestavinden er en utfordring, både for de som kjører langrennsløyper og preparerer i alpinbakkene. Siste uke er det kommet en god del snø, men etter at den har seget sammen er det fra 63 cm på Haugens målestasjon til 72 cm ved målepinnen til Per Magne Sinnes.

  • Med all vinden, blåser det lett igjen i sporene. Nå er det imidlertid et hardt og godt underlag. Det eneste jeg savner nå, er flere kuldegrader. Det hadde vært ideelt, sier skiveteranen Per Magne Sinnes.

Sirdalsløyper har brukt uken godt til å kjøre løyper. Se vedlagte kart. I tillegg har løypemannskapene merket både Jogledalen og Finnstølløypa. Det betyr at staur med merke er satt ut.

Nå er også Fiskebudalen kjørt opp. Løypa til Donsen er også forlenget. Forsbergløypa er klar, men foreløpig er ikke Langedalen kjørt. Tråkkemaskinene har gjort en god jobb og det er satt en god såle og gode spor, men sporene blåser litt fort igjen på grunn av vinden.

Foto: Kraftige snøbyger den siste uken.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Foto: Oppkjørte og klargjorte løyper til Sirdalsløyper.

I Ådneram har også Ånen Ådneram kjørt opp alle de vanlige løypene. Se vedlagte kart. Det betyr Grydalen, Sirekrok med Bergetjønn, Flatstøldalen på vestsiden og opp til Suleskard.

Annonse

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

I Ådneram er også alle løyper oppkjørt.

Vestavinden tar også godt på toppene av fjelltrekket til Ådneram Skitrekk. Ellers er det gode forhold, sier Ånen Ådneram.

Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk melder om mye nysnø. Nå er de i gang med preparering av fjelltrekket og håper det kan åpnes til helgen, hvis ikke vindforholdene vanskeliggjør dette.

Sirdal Skitrekk er fortvilet over vestavinden, som har ødelagt mye av forberedelsene til å åpne alle skitrekkene. Vinden har tatt snøen på toppene og den er blåst bort. Dermed kan de bare tilby samme løyper i Tjørhomfjellet og Ålsheia som tidligere i vinter.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, natur

Automatisk generert beskrivelse

Magne Ådneram har tatt dette bilde av skitrekket opp til fjelltrekket i Ådneram. Snøen siger godt sammen etter at tråkkemaskinen har kjørt.